Beoordeeld met een 9.6 9.6
Vormgeven van je mailtemplate in Mailchimp

Vormgeven van je mailtemplate in Mailchimp

Wil je met mailchimp gaan werken? Wij maken graag een template voor je op maat.


In dit artikel ga ik uitleggen hoe je het mooiste en beste je e-mail kan stijlen. Ook wordt hier toegelicht hoe je Word teksten plakt in Mailchimp. 

 1. We gaan even simpel beginnen, open je template in “Campaigns”. Selecteer daarna een vlak en klik op het icoon van het pennetje. Je ziet nu de pagina aan de rechterkant openen waar je op hebt geklikt. In stap 2 gaan we beginnen met stijlen.
 2. Dik gedrukt (cursief), schuine tekst of onderlijn.
  Met het stijlen beginnen we even simpel met de eerste 3 iconen.Je kent ze vast wel van Word? Zo niet, zal ik het toch even toelichten. Op de afbeelding (Rechts) zie je een B, I en een U staan.Om deze elementen te gebruiken selecteer je eerst de tekst zodat de tekst een blauwe selectie krijgt. (Zie 2e afbeelding) Dit zorgt ervoor dat alleen de tekst die je geselecteerd hebt de stijl krijgt die je aangeeft.De ‘B’ gebruiken we om de tekst dikker te maken. Selecteer dus de tekst en klik op het ‘B’ icoontje. Je zal zien dat de tekst hierdoor dikker wordt. Dit zal ook gebeuren met I en de U. De I staat voor Italic, oftewel schuinen tekst. De U staat voor Underlie, oftewel onderlijn. Als je het op dezelfde manier toepast als de bovenstaande uitleg zal je het resultaat te zien krijgen.
 3. Teksten vanuit Word plakken.  
  Als je in Word de teksten hebt staan geeft Word verkeerde stijlen mee aan de teksten. Het slimste is om met het icoontje te werken (Afbeelding rechts). Dit is een button die Word tekst omzet zonderenige verkeerde stijl die niet in het template hoort. Kopieer dus de tekst van Word en druk op de button boven de tekst (Afbeelding rechts) in het kader naast B, I en U. Zo za je zien dat er een blanco tekst komt te staan zonder rare achtergrond of rare lettertype’s. Druk dus eerst op de button en plak daarna de tekst.
 4. Teksten vanuit een website of document plakken. 
  Als je tekst uit een ander bestand of van een website haalt, kan het zijn dat er een bepaalde styling mee gaat in het kopiëren. Het is niet handig om dit mee te krijgen.Zorg dus als je teksten kopieert dat jeop de button “Plakken als platte tekst” (Afbeelding rechts) klikt en dan pas de tekst er in plakt.
 5. Afbeelding invoegen.
  Als je een afbeelding wil toevoegen kan dat in een aantal gemakkelijke stappen.
  Klik als eerste op de button met het bergje en het zonnetje, naast de linkbuilder.
  (Zie  afbeelding rechts) Je kan nu gemakkelijk een afbeelding uploaden door middel van de knop “Upload” rechts bovenin. Dan kies je een bestand en druk je op “invoegen”. Hierna kan je de breedte(width) en de hoogte (height) aangeven in pixels. Standaard staat ingeschakeld dat de afbeelding mee schaalt als je 1 van de hoogte of breedte veranderd. Voeg hierna de afbeelding in en je hebt je afbeelding tussen de tekst staan. Je kan de afbeelding nu slepen om het op de juiste plek te zetten. Je kan ze ook rechts uitlijnen. Houd de button ingedrukt en klik op de button (rechter afbeelding) “Rechts uitlijnen”. De afbeelding zal nu van zelf naar rechts springen.Er is natuurlijk ook een mogelijkheid om een, al geuploade, foto te kiezen. Dat kan je doen door op bergje en het zonnetje icoontje te klikken. Dan zie je een lijst met foto’s en daar kan je de gene van aanklikken om het in te voegen. Zo simpel kan het zijn!
 6. Link bouwen voor PDF of ander bijlage.
  Het makkelijkste is om een link in tekst te plaatsen zodat de tekst door linkt naar de bijbehorende PDF. Hier zal ik het uitleggen in een aantal simpele stappen.
  Schrijf als eerste een tekst zoals bijvoorbeeld: Bekijk hier de PDF van de resultaten van de stemmers. Doe daarna de tekst selecteren zodat het blauw  wordt en ga met de muis naar het “Ketting”icoontje(rechter afbeelding) en klik hier op. Dan zie je een pop-up met daarin: ‘Link to:’ en ‘Web Adress’. Klik op ‘Link to’ en kies voor ‘File’. Je zal zien dat je weer wordt door gelinkt naar de upload pagina. Upload hier de bijbehorende bijlage en voeg die in. Als je nu naar de tekst kijkt die je net geselecteerd had zie je dat het blauw is geworden met een lijntje er onder. Dit betekend dat de link er in staan die we zo juist hebben toegevoegd. 
 7. Scheidingslijn plaatsen tussen kop en tekst.
  Om de kop te onderscheiden van de tekst is altijd een lijntje wel ideaal. We gaan eerst een ruimte maken waar de lijn komt te staan. Doe onder de kop een extra enter neer zetten.Hierna gaan naar het “Schriftje” icoon (rechter afbeelding) en klikken hier op.
  Je ziet nu een lijn verschijnen op de regel die je net hebt aangemaakt.

 

Mogen wij ook jouw e-mailcampagnes versturen?

Accent Interactive is een full service internetbureau in Alphen aan den Rijn. We zijn gespecialiseerd in gebruiksvriendelijke websites, webshops en mailcampagnes. Wij kunnen je nieuwsbrieven ontwerpen en bouwen, de teksten schrijven en de campagne daadwerkelijk versturen. Daarnaast vertellen wij je ook graag meer over alle trends waar je rekening mee moet houden bij het versturen van nieuwsbrieven. We horen graag van je! Bel naar 0172-603130 of stuur een bericht naar: max@accentinteractive.nl