Beoordeeld met een 9.5 9.5
Meta description lengte

Meta description lengte

Google heeft de lengte van de meta descriptions in de zoekmachine aanzienlijk verlengd. De meta description is simpelweg de omschrijvingsregel van maximaal 160 tekens van je resultaat zoals hij verschijnt in Google. Dit betekent dat op een mobiele telefoon de meta description maximaal 220 tekens mag zijn en op desktop maar liefst 320 teken

Het is voor niemand meer een geheim dat Google continu updates uitrolt om steeds specifieker, relevanter en sneller de juiste informatie te tonen aan de gebruiker. De meta description is hier een onderdeel van. Als we méér informatie kwijt kunnen in onze meta descriptions, dan kunnen we ook sneller antwoord geven op de zoekintentie van mensen. 'We willen de informatie van de wereld voor iedereen verzamelen, en voor iedereen toegankelijk maken binnen slechts één klik', aldus Google.

Een goede beschrijving zorgt ook voor een verhoogde CTR (click-through-rate). Moet je nu al je meta descriptions ineens aanpassen en langer maken? Niet helemaal. Zie het als een kans om je informatie nóg beter over te brengen naar potentiële bezoekers.