Digitale les voor mbo-studenten

Case

Het is een kennismakingsles: de studenten leren basale feiten over de Tweede Wereldoorlog in de introductiefilm. Aan de hand van 3 filmfragmenten komen de studenten te weten wat zij kunnen verwachten in het museum dat zij gaan bezoeken.

 

Doel

Ontwikkel een digitale voorbereidingsles voor MBO studenten. Deze les bereidt de studenten voor op het bezoek.

 

Resultaat?

In de film ontmoet je een ooggetuige en een mbo-student. Samen vertellen ze het verhaal van de plek. In deze les wordt gebruik gemaakt van mentimeter. De studenten kunnen met hun mobiele telefoon naar menti.com gaan en de code invullen die op het scherm verschijnt. De juiste vraag verschijnt dan op hun beeldscherm. Over de uitkomsten kun je in gesprek gaan met de studenten op een manier die voor jullie goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan een klassengesprek, een meningslijn of een dialoog. De digitale voorbereidingsles neemt ongeveer 1 lesuur in beslag. Je kunt met de klas discussiëren over de antwoorden op de vragen. Als de studenten al over veel voorkennis beschikken dan kun je de introductiefilm overslaan. De vragen in deze les zijn gebaseerd op kritische denkvaardigheden. (zie website) De les kan ingepast worden in de vakken burgerschap. Alle instellingen die aan dit project meewerken, bieden een programma op maat voor mbo-studenten op hun locatie.

 

Samenwerking

Deze les is tot stand gekomen door samenwerking van de volgende organisaties:

Stichting Musea en Herinneringscentra 1940-1945 (SMH)
Joods Cultureel Kwartier
Nationaal Monument Kamp
Vught Herinneringscentrum
Kamp Westerbork
Indisch Herinneringscentrum
Nationaal Monument
Kamp Amersfoort
Nationaal Comité 4 en 5 mei
Anne Frank Stichting
Landelijk Steunpunt Gastsprekers
Jeanny Duijf Duijf Media
Jan Heuves
Accent Interactive

Met dank aan: Salo Muller, Djuna Josepa, Lous Hoepelman, Jowan Kooijman, Marie Blommaart, Daniel Niessen, Lydia Otten, Janna Gadella, Ronald Anthonio, Tess Boende, Marius Roos Fotografie

Mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van VWS

 

Meer weten?

Accent Interactive is een full service internetbureau in Alphen aan den Rijn. We zijn gespecialiseerd in gebruiksvriendelijke websites, webshops, applicaties en mailcampagnes. We horen graag van je! Bel naar 0172-603130 of stuur een bericht naar:

Ontvang elke maand onze tips & trucs in je mailbox.