Foursquare als marketing tool

Foursquare inzetten als marketing tool, kan dat? Ja, dat kan.

Case: Granata Pet Snack Check

Een mooie illustratie hiervan is een alweer wat oudere case: Granata Pet Snack Check. Nietsvermoedende hondenuitlaters worden op een Billboard uitgedaagd in te checken op Foursquare. Als ze dit doen komt er vanzelf een portie Granata hondevoer uit de dispenser onderaan het billboard. Ouderwets conditioneren dus, maar nu eens toegepast op de baasjes in plaats van op de honden. Bij elke check-in laten de hondeneigenaren hun netwerk weten dat ze zijn ingecheckt bij de 'Granata Pet Snack Check'.

Klein bereik

De eerlijkheid gebied te zeggen dat Foursquare in Nederland op dit moment een relatief kleine groep gebruikers heeft (december 2011 werd dit geschat op 150.000 gebruikers). Dit zou kunnen veranderen met de komst van Foursquare campagnes door merken als McDonalds en Heineken.

Feit is in ieder geval dat een Foursquare actie snel en met een laag budget is in te zetten. Het potentiële succes van een Foursquare actie zit hem vooral in de 'instant gratification'. Check in - en ontvang direct korting of een prijs.

⊕ Gepost door Joost van Veen

Meer weten?

Wij helpen u graag verder

Ontvang elke maand onze tips & trucs in je mailbox.