Beoordeeld met een 9.6 9.6
Creëer een mailinglijst in Mailchimp

Creëer een mailinglijst in Mailchimp

Wil je met mailchimp gaan werken? Wij maken graag een template voor je bedrijf.

Maak een afspraak

Voordat we een campagne gaan starten is het natuurlijk belangrijk dat we wel contactpersonen hebben om de mail naar te sturen. In deze tutorial ga ik uitleggen hoe we dit gaan doen, stap voor stap.

 1. Klik op ‘Lists’ in de navigatiebalk. 
 2. Je bent nu op de pagina van de lijsten van je contacten. Als je nog geen lijst hebt gecreëerd staat het duidelijk aangegeven “No Lists”. We beginnen met een lijst te maken, klik op “Create list”, rechts bovenin je beeldscherm.
 3. Als je op de button “Create List” heb gedrukt, zie je een grijs vlak verschijnen met daarin de tekst ‘New list or groups?’. Om te beginnen gaan we eerst een lijst aanmaken dus kiezen voor “Create List”.
 4. Je komt nu uit op de pagina “Create List”. Hier vul je de gegevens van je mailinglijst aan zoals de lijst naam, van welk e-mailadres en persoon/bedrijf is de mail afkomstig. Daarnaast vul je in hoe mensen terecht zijn gekomen in je mailinglijst. Dit kan natuurlijk in het Nederlands ingevuld gaan worden. Bekijk hierna of de gegevens kloppen in het blauwe vlak onder “Contact information for this list”. Zo niet, dan staat er een grijze button onder het blauwe vlak met daarin “Edit”. Zo kan je de gegevens gemakkelijk aanpassen en slaan de gegevens zichzelf op. Als laatste moet je “Notifications” aangeven, hier kies je voor “Daily summary”. Vink het vakje aan naast “Daily summary” aan en zie dat het blauw wordt. Klik hierna op de grijze button “Save”, onderaan de pagina.
 5. Je komt nu uit op de pagina “View Subscribers”. Hier kan je gemakkelijk abonnees/contactpersonen toevoegen en verwijderen. We gaan beginnen met het aanmaken van een nieuw contactpersoon in de lijst. Klik op “Add subsribers” en je ziet dat er 2 opties naar beneden vallen in het menu. Kies “Add a subscriber” en klik hier op.
 6. Je kan op deze pagina het e-mailadres en de voor- en achternaam invoeren van de betreffende abonnee. Vink hierna het vakje naast “This person give me permissie to email them”. Daar onder heb je een optie “If this person is already on my list, update their profile”, klik deze niet aan want dan zal je een persoon gaan overschrijven en dat kan nog niet omdat we nog geen contact personen hebben. Klik hierna op de grijze button “Subscribe” om de contactpersoon toe te voegen aan je lijst
 7. Als alles succesvol is toegevoegd zie je een groenen balk staan met daarin: “Mission accomplished. ‘’@‘’.nl was successfully added to your list. View Profile” Als je op “View profile klikt zie je dat de persoon is toegevoegd aan de mailinglijst met de ingevoerde gegevens. Zo kan je gemakkelijk en snel veel abonnees toevoegen aan je lijst.
 8. Mailinglijst importeren
  Als je al een bestaande mailinglijst hebt en je wilt overstappen naar Mailchimp, dan is het belangrijk om de mailinglijst als een .csv of .txt bestand over te zetten. Dit kan je gemakkelijk weer inladen in Mailchimp door middel van de optie “Import subscribers” onder het kopje “Add subcribers”. Klik op “Import subscribers”.
 9. Je komt nu op de pagina waar je kan kiezen hoe je ze inlaad. Het beste is om ze de bovenste optie “CSV or tab-delimited text file” te kiezen. Vink het rondje aan en klik rechts onderin op “Next >” Op de pagina waar je nu beland bent kan je het bestand oploaden door op “Browse” te klikken en het bestand op je computer te zoeken. Als dit is gelukt vink je de optie “I understand that my billen plan may be automatically upgraded”. aan en klik je op “Next”. Als dit is gebeurt zie je dat de contact personen in je lijst zijn toegevoegd en klaar om te mailen zijn.

Mogen wij ook jouw e-mailcampagnes versturen?

Accent Interactive is een full service internetbureau in Alphen aan den Rijn. We zijn gespecialiseerd in gebruiksvriendelijke websites, webshops en mailcampagnes. Wij kunnen je nieuwsbrieven ontwerpen en bouwen, de teksten schrijven en de campagne daadwerkelijk versturen. Daarnaast vertellen wij je ook graag meer over alle trends waar je rekening mee moet houden bij het versturen van nieuwsbrieven. We horen graag van je! Bel naar 0172-603130 of stuur een bericht naar: max@accentinteractive.nl