Beoordeeld met een 9.6 9.6
Google plus is goed voor de ranking van je website

Google plus is goed voor de ranking van je website

google plus banner

We hebben al vaker geschreven over het effect van social media op de hoogte van je website in Google. Maar dit onderzoek van Tasty Placement wilden we je toch niet onthouden.

Promotie via social media zorgt er niet alleen voor dat je merk of product beter zichtbaar is. Het levert ook backlinks op: links naar jouw website. Hoe meer van deze backlinks, hoe hoger je ranking op Google. Want sites waarnaar veel gelinkt wordt zijn belangrijk, vindt Google. In onderstaande infographic zie je het resultaat van promotie via verschillende social media op de plaats in de Google resultaten.

Vooral opvallend in het onderzoek is het bijzonder positieve resultaat van Google+. Temeer omdat Google+ nog niet veel wordt gebruikt.

De infographic is gebaseerd op een onderzoek van Tasty Placement. Hiervoor werden zes websites in verschillende Amerikaanse steden online gezet. Alle websites richtten zich op dezelfde niche. Na 10 maanden niets doen werd elke site gedurende één maand gepromoot via een social media kanaal. Voor één website werd niets gedaan, om het effect van de promotie tegen te kunnen afzetten.

Het resultaat? Kijk zelf maar.

testing social signals poster