Beoordeeld met een 9.6 9.6
Guided Tour Applicatie

Guided Tour Applicatie

Leren en proeven van het Prinses IreneBos met je smartphone

Voor gemeente Alphen aan den Rijn hebben wij de applicatie ontwikkeld achter een aantal themaroutes met speciale struiken en bomen in het Prinses IreneBos in Park Zegersloot.

Bezoekers krijgen hiermee nuttige en leuke achtergrondinformatie over deze bomen en struiken op hun smartphone. Zo zie je direct of de vruchten van een plant eetbaar zijn, of een struik bijen aantrekt, of welke bomen klimaatvriendelijk zijn.

Heb je ooit van een prairiebanaan of een uiensoepboom gehoord? Die groeien onder andere in de thema bosjes in het Prinses IreneBos in Alphen aan den Rijn. Er staan ook allerlei soorten die bijen en vlinders aantrekken. De struiken en bomen zijn voorzien van uitleg die je kunt lezen via een QR-tour. Dus neem je smartphone mee en wandelen, leren en smullen maar!

Gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn besteed veel aandacht aan groenbeheer en groen bewustzijn onder inwoners. Zo heeft er bijvoorbeeld speciale beplanting rond de thema’s eetbaar, klimaat en bijen. De gemeente heeft hierdoor behoefte aan een goede mogelijkheid om mensen te informeren en laten leren over de natuur in Alphen aan den Rijn.

Belangrijke aspecten waren:

  • Schaalbaar
  • Makkelijk zelf te beheren
  • Kant en klare bebording
  • Informatie moet aanpasbaar zijn (dus vaste informatie op papier was geen optie)
QR code Tour
Preview

De applicatie is gemaakt in het CMS Wordpress. Door gebruik te maken van dit CMS heb je een solide basis voor de applicatie. We hebben een plugin gemaakt die automatisch een QR code genereert op basis van de pagina url. Daarnaast wordt er ook een PDF genereert waar deze QR code op staat + de naam van de pagina. Deze PDF is gelijk te gebruiken voor print/druk doeleinden. Speciaal voor deze case hebben we wat specials in Wordpress gebouwd om het gebruik zo simpel mogelijk te houden.

Hieronder een kleine opsomming:

  • Achtergrond in PDF / applicatie op basis van gekozen tour kleur
  • Extra informatie velden voor de items
  • Multilevel rechten voor verschillende gebruikers

 Ook een QR code tour bij jou in de buurt?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je bijvoorbeeld QR codes kunt gebruiken bij jouw in de buurt om mensen meer informatie te geven over bepaalde onderwerpen. Ben je op zoek naar een makkelijk en snel in te zetten systeem, neem dan contact met ons op via de mail info@accentinteractive.nl. Uiteraard kan je ons ook bellen op 0172-603130 of met ons chatten. Vanessa staat je graag te woord. 

Case