Beoordeeld met een 9.6 9.6
Guided Tour Applicatie

Guided Tour Applicatie

Leren en proeven in het Prinses IreneBos met je smartphone

Voor gemeente Alphen aan den Rijn hebben wij de applicatie ontwikkeld om een aantal themaroutes met speciale struiken en bomen in het Prinses IreneBos in Park Zegersloot te kunnen lopen.

Bezoekers kunnen hiermee nuttige en leuke achtergrondinformatie over deze bomen en struiken op hun smartphone lezen of bekijken. Zo zie je bijvoorbeeld of de vruchten van een plant eetbaar zijn, of een struik bijen aantrekt en welke bomen klimaatvriendelijk zijn.

Heb je ooit van een prairiebanaan of een uiensoepboom gehoord? Die groeien onder andere in de themabosjes in het Prinses IreneBos in Alphen aan den Rijn. Er staan ook allerlei soorten struiken en bomen die bijen en vlinders aantrekken. Scan de QR-codes en bekijk op je smartphone de informatie over de desbetreffende boom of struik. Dus vergeet je smartphone niet en wandelen, leren en smullen maar!

Gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn besteedt veel aandacht aan groenbeheer en groenbewustzijn onder inwoners. Bij het ontwerpen van dit educatieve bos is thematisch te werk gegaan. Eetbaar, klimaat en bijen zijn in de soorten beplanting terug te vinden. De gemeente biedt hiermee een goede mogelijkheid om mensen te informeren en te laten leren over de natuur in Alphen aan den Rijn.

Belangrijke aspecten hierbij waren:

  • Schaalbaar
  • Makkelijk zelf te beheren
  • Kant en klare bebording
  • Informatie moet makkelijk aan te passen zijn (dus vaste informatie op papier was geen optie)
QR code Tour
Preview

Op maat gemaakt

De applicatie is gemaakt in het CMS WordPress. Door gebruik te maken van dit CMS heb je een solide basis voor de applicatie. We hebben een plugin gemaakt die automatisch een QR-code genereert op basis van de pagina-url. Daarnaast wordt er een PDF gegenereerd met QR-code en de naam van de pagina. Heel handig want deze PDF kan ook gebruikt worden voor print- en afdruk doeleinden. Speciaal voor deze case hebben we een aantal specials in WordPress gebouwd om het gebruik zo simpel mogelijk te houden.

Hieronder een kleine opsomming:

• Als achtergrondkleur voor de PDF/applicatie is de tourkleur gebruikt
• Extra informatievelden voor de items
• Multilevel-rechten voor verschillende gebruikers

 Ook een QR-codetour bij jou in de buurt?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je bijvoorbeeld QR- codes kunt gebruiken bij jou in de buurt om mensen meer informatie te geven over bepaalde onderwerpen? Ben je op zoek naar een makkelijk en snel in te zetten systeem hiervoor, neem dan contact met ons op via de mail info@accentinteractive.nl. Uiteraard kan je ons ook bellen op 0172-603130 of met ons chatten. Vanessa staat je graag te woord. 

Case

Werk waar wij trots op zijn

Internetbureau Accent Interactive zorgt ervoor dat jouw B2C/B2B website voldoet aan de wensen van de consument. Om concurrenten voor te zijn, moet alles in de site kloppen. Zo is hij technisch in orde, heeft hij een gebruiksvriendelijke interface en is hij voorzien van het nieuwste design.

Neem contact op voor jouw website

Skala Magento 2 webshop

Lees meer

Vitaminesperpost Magento Commerce

Lees meer

Wil jij ook tussen ons portfolio staan?  Neem contact op

Wij willen graag jouw online partner zijn. We hebben korte communicatielijnen en denken graag met je mee.

Neem contact met ons op