// Websites

Hosting website

Wat is Hosting?

Hosting is het plaatsen van een website op een server, zodat deze toegankelijk is via het internet.

Hosting is belangrijk voor een website. Ten eerste zorgt hosting ervoor dat een website altijd online is en bereikbaar is voor gebruikers. Zonder hosting zou een website alleen beschikbaar zijn wanneer de computer waarop het is geïnstalleerd aan staat en verbinding heeft met het internet. Daarnaast biedt hosting ook de mogelijkheid om een website op te schalen. Als een website of webshop populairder wordt en meer verkeer krijgt, kan de hostingprovider de resources van de server aanpassen om aan de groeiende behoeften van de website te voldoen. Dit is vooral belangrijk voor websites die veel verkeer ontvangen of die veel data verwerken, zoals e-commerce websites en sociale media platforms. Dan wordt een server upgrade steeds interessanter.

 

 

Website

Waarom niet bezuinigen op een goed hostingpakket?

 1. Slechte prestaties: Als je bezuinigt op hosting, kan dit leiden tot slechte prestaties van je website, zoals langzame laadtijden en onstabiele verbindingen. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en mogelijk zelfs tot verlies van bezoekers.
 2. Beperkte scalabiliteit: Goedkope hostingplannen hebben vaak beperkte resources, wat betekent dat je website niet zal kunnen groeien naar grotere behoeften als het aantal bezoekers toeneemt. Dit kan leiden tot crashes en downtime, wat op zijn beurt weer leidt tot een slechte gebruikerservaring en mogelijk zelfs tot verlies van bezoekers.
 3. Beperkte beveiliging: Goedkope hostingplannen bieden vaak minder beveiligingsfuncties, zoals firewalls en DDoS-bescherming. Dit kan het risico op cyberaanvallen vergroten, wat op zijn beurt weer kan leiden tot verlies van vertrouwen in je website en mogelijk zelfs tot verlies van bezoekers.
 4. Slechte ondersteuning: Goedkope hostingproviders bieden vaak minder goede ondersteuning dan duurdere providers. Als je website problemen ondervindt, kan het langer duren om hulp te krijgen en kan dit leiden tot langere downtime en een slechte gebruikerservaring.

Veiligheid van je website

Hosting is ook belangrijk voor de beveiliging van je website. Wij bieden beveiligingsfuncties, zoals firewalls en DDoS-bescherming, om de website te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit is vooral belangrijk voor websites die gevoelige informatie bevatten, zoals financiële gegevens of persoonlijke identificatiegegevens.

 

Snelheid van je website

Tot slot kan hosting ook erg bepalend zijn voor de snelheid en prestaties van een website. Onderschat dit niet en bezuinig niet op de kosten van een goed hosting abonnement. Goede hosting biedt servers met hoge prestaties, wat kan helpen om de laadtijd van een website te verminderen en de gebruikerservaring te verbeteren.

Maatwerk website

Hoe kunnen wij je helpen?

Naast onze development kant bieden wij ook voor onze opdrachtgevers hostingdiensten aan.  We kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste hostingoplossing voor je website, afhankelijk van je behoeften en budget. We bieden verschillende hostingplannen aan, waaronder shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting. En heb je een vraag over je hosting? Dan kunnen we je meteen verder helpen.

Shared hosting is de goedkopere optie waarbij je een server deelt met andere websites. Het is geschikt voor kleinere websites of voor mensen die aan het begin staan van het lanceren van een website.

VPS hosting (Virtual Private Server) is een tussenoplossing tussen shared hosting en dedicated hosting. Het biedt meer resources en controle dan shared hosting, maar is goedkoper dan dedicated hosting. Het is geschikt voor websites die groter zijn en meer verkeer ontvangen.

Dedicated hosting is de meest kostbare optie, maar biedt ook de meeste resources en controle. Het is geschikt voor grote websites die veel verkeer ontvangen en veel data verwerken.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste hostingoplossing of als je vragen hebt over onze diensten, laat het ons weten en we nemen contact me je op.

Meer weten?

Geïnteresseerd hoe wij jou kunnen helpen met hosting? Neem dan contact met ons op! +31 172 603 130

Plan een meeting

Awards & keurmerken

 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • Fonk100 award 2020