Newsroom voor gemeenten

Newsroom voor gemeenten

Proactief en snel communiceren

Een gestroomlijnde communicatie met burgers en media is cruciaal voor gemeenten. Plan Ahead is een redactietool en planningssysteem dat communicatie en woordvoerders in staat stelt om planmatig en volgens eigenaarschap te kunnen werken. Dit systeem is analoog aan systemen die nieuwsredacties van mediabedrijven gebruiken.

Veel gemeenten krijgen immers klachten dat ze niet duidelijk communiceren, of dat er inconsistent wordt gereageerd bij calamiteiten. Een newsroom voor gemeenten is daarmee het juiste instrument om de communicatie te stroomlijnen.

Plannen en monitoren

Gemeenten die publicaties plannen en monitoren, hebben echter minder kans op een stortvloed van boze reacties van burgers. Door proactief en snel te communiceren, kun je dus problemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan informatieverstrekking omtrent wegafsluitingen of calamiteiten.

Plan Ahead is een webapplicatie die ervoor zorgt dat gemeenten niet achter de feiten aanlopen. Het is een centrale plek in de organisatie, waar webcaremedewerkers, woordvoerders en analisten publicaties researchen en plannen en direct kunnen reageren als dat nodig is.

Eenvoudig te gebruiken, efficiënt, met duidelijk eigenaarschap en een helder overzicht op deadlines en stadium van publicatie.

› Plan nu een online demo

Toetsenbord computer

Waarom een Newsroom voor Gemeenten?

Anders gezegd is het gebruik van een newsroom daarentegenvoor gemeenten van onschatbare waarde. Het stelt gemeenten bovendien in staat om op transparante wijze met hun burgers te communiceren, effectieve crisiscommunicatie te voeren en hun reputatie te beheren. Hier zijn de belangrijkste voordelen van een newsroom voor gemeenten.

Voordelen van een Newsroom voor Gemeenten

 1. Verbeterde Transparantie en CommunicatieEen newsroom fungeert als een centrale hub voor gemeentelijke informatie. Hierdoor kunnen gemeenten actief en transparant communiceren met hun burgers en belanghebbenden. Belangrijke informatie, aankondigingen, persberichten, rapporten en updates zijn gemakkelijk toegankelijk, wat de betrokkenheid van de gemeenschap vergroot.
 2. Efficiënte CrisiscommunicatieIn noodsituaties zoals natuurrampen, pandemieën of andere crises, biedt een newsroom een cruciale tool. Het dient als een centraal punt waar de gemeente snel en nauwkeurig informatie kan delen met het publiek en de media. Dit helpt verwarring te voorkomen en zorgt voor consistente en betrouwbare communicatie.
 3. Effectieve MediarelatiesJournalisten en media-organisaties hebben gemakkelijk toegang tot informatie in een newsroom, waardoor ze accuraat en volledig kunnen rapporteren. Dit verbetert de relaties tussen de gemeente en de media, wat gunstig is voor beide partijen.
 4. Positieve Branding en ReputatiemanagementEen goed beheerde newsroom stelt de gemeente in staat om positieve verhalen, prestaties en initiatieven te delen. Dit versterkt de reputatie en laat zien dat de gemeente betrokken is bij de gemeenschap.
 5. Betrokkenheid van BurgersVia de newsroom kan de gemeente informatie delen over evenementen, projecten en openbare bijeenkomsten die burgers kunnen interesseren. Dit bevordert de betrokkenheid van de gemeenschap bij de besluitvorming en gemeentelijke activiteiten.
 6. MisinformatiebeheerAls een officiële bron van informatie kan een newsroom misinformatie proactief aanpakken. Het biedt een platform om geruchten en valse informatie te corrigeren, waardoor de gemeente haar betrouwbaarheid behoudt.
 7. Efficiënte ContentdistributieEen newsroom maakt het mogelijk om verschillende soorten content, zoals persberichten, foto’s, video’s en infographics, efficiënt te delen via verschillende kanalen en doelgroepen.

Kortom, een newsroom voor gemeenten is een essentieel hulpmiddel om effectief te communiceren, de gemeenschap te betrekken en de online aanwezigheid te verbeteren, allemaal terwijl de gemeentelijke informatie nauwkeurig en actueel wordt gehouden.

Diverse functionaliteiten

De newsroom voor gemeenten biedt diverse functionaliteiten om informatiebeheer en -verspreiding efficiënter te maken.

Enkele belangrijke mogelijkheden zijn:

 1. Een handige agenda waarin gemeenten actuele onderwerpen gemakkelijk kunnen plaatsen. Dit maakt het beheer en de deelname aan evenementen, aankondigingen en belangrijke datums overzichtelijker.
 2. Een kalenderfunctie waarmee gemeenten te publiceren onderwerpen nauwlettend kunnen monitoren. Dit ondersteunt daarmee de strategische planning van informatieverspreiding.
 3. Uitgebreide mogelijkheden om overzichten te bekijken, lijsten te exporteren en onderwerpen als pdf-bestanden te genereren. Hiermee kunnen gemeenten moeiteloos rapporten en documenten creëren voor intern gebruik of om te delen met belanghebbenden.
 4. Ten slotte de mogelijkheid om onderwerpen eenvoudig te delen door ze te mailen naar relevante partijen. Dit verbetert zowel de toegankelijkheid van belangrijke informatie en het bevordert effectieve communicatie.

Zoals gezegd maakt deze diverse set van functionaliteiten de newsroom tot een waardevol hulpmiddel voor gemeenten bij hun communicatie- en informatiemanagement.

 

 

SaaS Plan Ahead portfolio mockup

Nieuwsgierig naar onze newsroom?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een redactiesysteem voor jouw organisatie of bedrijf. Stuur een mail of bel +31 172 603 130.

Plan een demo

Onze awards & keurmerken

 • Magento webshop
 • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
 • Maatwerk website Fonk
 • magento certification Magento webshop
 • Magento webshop
 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Emerce100
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020