Newsroom voor gemeenten

Newsroom voor gemeenten

Proactief en snel communiceren

Een gestroomlijnde communicatie met burgers en media is cruciaal voor gemeenten. Plan Ahead is een redactietool en planningssysteem dat communicatie en woordvoerders in staat stelt om planmatig en volgens eigenaarschap te kunnen werken. Dit systeem is analoog aan systemen die nieuwsredacties van mediabedrijven gebruiken.

Veel gemeenten krijgen klachten dat ze niet duidelijk communiceren, of dat er inconsistent wordt gereageerd bij calamiteiten. Een newsroom voor gemeenten is het juiste instrument om de communicatie te stroomlijnen.

Gemeenten die publicaties plannen en monitoren, hebben minder kans op een stortvloed van boze reacties van burgers. Door proactief en snel te communiceren, kun je problemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan informatieverstrekking omtrent wegafsluitingen of calamiteiten.

Plan Ahead is een webapplicatie die ervoor zorgt dat gemeenten niet achter de feiten aanlopen. Het is een centrale plek in de organisatie, waar webcaremedewerkers, woordvoerders en analisten publicaties researchen en plannen en direct kunnen reageren als dat nodig is.

Eenvoudig te gebruiken, efficiënt, met duidelijk eigenaarschap en een helder overzicht op deadlines en stadium van publicatie.

› Plan nu een online demo

Toetsenbord computer

Waarom een newsroom?

De newsroom voor gemeenten is een redactietool waarmee alle research en content centraal wordt opgeslagen. Ons redactiesysteem Plan Ahead is daarmee zeer geschikt voor gemeentes en andere overheidsorganisaties.

 1. Transparantie en Communicatie: Een newsroom stelt de gemeente in staat om proactief te communiceren met burgers en belanghebbenden. Het helpt de transparantie te vergroten door belangrijke informatie, aankondigingen, persberichten, rapporten en andere relevante updates gemakkelijk toegankelijk te maken.
 2. Crisiscommunicatie: In geval van noodsituaties, natuurrampen, pandemieën of andere crises, kan een newsroom dienen als een centraal punt waar de gemeente snel en nauwkeurig informatie kan verstrekken aan het publiek en de media. Dit helpt verwarring te voorkomen en zorgt voor coherente communicatie.
 3. Mediarelaties: Een newsroom biedt journalisten en media-organisaties gemakkelijke toegang tot relevante informatie en middelen, wat de kans vergroot dat hun verslaggeving accuraat en volledig is. Het kan ook de gemeente helpen om betere controle te behouden over het nieuws dat wordt verspreid.
 4. Branding en Image Management: Een goed beheerde newsroom kan de gemeente helpen bij het opbouwen en behouden van een positieve reputatie. Door het delen van succesverhalen, prestaties en initiatieven kan de gemeente haar inspanningen en betrokkenheid bij de gemeenschap benadrukken.
 5. Burgerbetrokkenheid: Door middel van de newsroom kan de gemeente informatie delen over evenementen, projecten, openbare bijeenkomsten en andere activiteiten die burgers kunnen interesseren. Dit bevordert de betrokkenheid van de burgers bij gemeentelijke aangelegenheden.
 6. Beheer van misinformatie: Door een officiële bron van informatie te hebben, kan de gemeente proactief reageren op geruchten, valse informatie en misinformatie die zich op sociale media of elders verspreiden. Dit draagt bij aan het behoud van accuraatheid en betrouwbaarheid.
 7. Efficiënte Distributie: Een newsroom kan fungeren als een centraal platform voor het delen van verschillende soorten content, zoals persberichten, foto’s, video’s, infographics en meer. Dit maakt de distributie van informatie naar verschillende kanalen en doelgroepen efficiënter.

Nieuwsgierig naar onze newsroom?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een redactiesysteem voor jouw organisatie of bedrijf. Stuur een mail of bel +31 172 603 130.

Plan een demo

Onze awards & keurmerken

 • Magento webshop
 • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
 • Maatwerk website Fonk
 • magento certification Magento webshop
 • Magento webshop
 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Emerce100
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020