// De volledige ervaring

UX en UI designs

UX en UI maken je website gebruiksvriendelijker

Een website zonder een goede UX en UI geeft problemen

Trekt je website te weinig bezoekers? Ben je ontevreden over de interface? Is de inrichting voor verbetering vatbaar? Moeten bezoekers te vaak klikken voordat ze bij de juiste informatie zijn?

Zulke problemen zorgen voor ontevreden bezoekers. Ze komen vervolgens niet in actie en verlaten vroegtijdig jouw website. Dit zijn problemen waar jij als website-eigenaar natuurlijk niet op zit te wachten. Jouw bezoekers willen ten slotte een website die logisch en gebruiksvriendelijk is.

UX en UI designs

Wij zijn UX en UI specialist

User stories X en I helpen om de conversie van jouw website te verhogen. Internetbureau Accent Interactive is UX en UI specialist. Wij verwerken beide concepten in het ontwikkelingsproces van jouw website. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke website met een stijlvol design.

Wat houdt UX eigenlijk in?

UX – voluit user experience-design – is afgestemd op jouw bezoekers. Het doel en de behoeftes van jouw bezoekers zijn het uitgangspunt. Hierbij zijn de W-vragen cruciaal. Wie is de bezoeker? Wat wil hij bereiken? Waarom bezoekt hij de website? Welke functionaliteiten helpen de bezoeker? De antwoorden op deze vragen zijn de sleutel tot een gebruiksvriendelijke en effectieve website. Veel supermarkten leggen bijvoorbeeld het fruit bij de ingang, zodat de klanten worden verleid met vers en gezond. Over de inrichting van jouw website wordt ook nagedacht. Het is namelijk belangrijk dat de informatie op een logische en strategische plek staat. Een doordachte UX leidt jouw bezoekers soepel door de website. Het zorgt ervoor dat jouw bezoekers niet gehinderd worden door een onlogische structuur of beperkte functionaliteiten.

Wat houdt UI eigenlijk in?

Ofschoon, UI – voluit user interface-design – is de zoals gezegd de decoratie van jouw website. Dit design moet ervoor zorgen dat de bezoeker zolang mogelijk op jouw website blijft om vervolgens in actie komen. Denk bijvoorbeeld aan de vormen van de buttons, kleuren en lettertypes De eerste indruk kun je maar één keer maken. Daarom is het belangrijk dat de vormgeving er aantrekkelijk uitziet. De sfeer en stijl van de website moeten passen bij de uitstraling van jouw bedrijf.

UX en UI designs internetbureau

Zonder UX en UI design schiet je tekort

Kortom, een website of app met UX en UI heeft namelijk meerwaarde voor jouw project. Want zonder deze user designs schiet je echter tekort. Misschien ziet je website of app er wel aantrekkelijk uit, maar er is geen uitgebreid onderzoek gedaan naar de gebruiksvriendelijkheid. Als UX en UI specialist weten we hoe belangrijk goed onderzoek is. Wij verdiepen ons daarom in jouw markt en doen gebruikersonderzoek. Na oplevering van jouw website of app voeren we daarnaast A/B testen uit. Deze testen helpen mee om je conversie te verhogen. Als kers op de taart sturen we bovendien rapporten met statistieken. Onze UI designer zorgt er in de eerste plaats voor dat jouw online platform er aantrekkelijk uitziet en dat de elementen logisch en functioneel zijn. Je hoeft dus geen keuze meer te maken tussen een aansprekend uiterlijk of gebruiksvriendelijkheid. Kies voor ons bureau en je hebt twee vliegen in één klap.

Een Award-winning-klant

Wij hebben een website gemaakt voor De Bruidshoek. Bij dit bedrijf kun je bijvoorbeeld een online een afspraak inplannen voor het uitzoeken van een trouwjurk of trouwpak. Deze bruidsmodezaak heeft inmiddels twee keer een Dutch Wedding Award gewonnen! De website van deze prijswinnaar is een schoolvoorbeeld van een strategische UX en UI. De functionaliteiten zijn daarnaast afgestemd op het doel en het interactieve design past bij de sfeer van de producten. Zo hebben we op de homepage een roze button met een hartje en twee champagneglazen gemaakt. Als de bezoeker op deze button klikt, kunnen ze direct online een afspraak maken. Deze button is één van de functionaliteiten die romantiek uitademt. Samengevat, het design zorgt er dus voor dat de bezoekers in de juiste stemming komen.

Waar wacht je nog op?

Overtuigd? Neem vrijblijvend contact op. Ons team staat altijd voor je klaar. We zijn te bereiken op +31 172 603 130. Of bel direct met Vanessa op +31 6 11 13 07 03. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

Plan een meeting

Onze awards & keurmerken

  • Full Service Internetbureau
  • Magento webshop
  • FD Gazellen 2021
  • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
  • Magento webshop
  • Magento webshop
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020
  • Maatwerk website Fonk