Guided Tours Applicatie
// Wordpress applicatie

Gemeente Alphen aan den Rijn webapplicatie voor themaroutes

Project

Met de Guided Tours app bij de hand
ontdek je alles over de themaroutes in het
Prinses IreneBos in Park Zegersloot,
gemeente Alphen aan den Rijn

Diensten

Maatwerk webapplicatie
WordPress

Klant

Gemeente Alphen aan den Rijn

Branche

Gemeentelijke
overheid

Over de gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn besteedt veel aandacht aan groenbeheer en groenbewustzijn onder inwoners. Daarom werd in 2020 het Prinses IreneBos, omgetoverd van stadspark tot leerpark. Bij het ontwerpen van dit educatieve bos is thematisch te werk gegaan. De thema’s eetbaar, bijen en klimaat zijn in de verschillende soorten beplanting terug te vinden. De gemeente biedt hiermee een goede mogelijkheid om mensen te informeren en te laten leren over de natuur in Alphen aan den Rijn.

Wij ontwikkelden een webapplicatie 

Met de webapplicatie kan een aantal themaroutes in het Prinses IreneBos worden gelopen. Bezoekers van het park kunnen hiermee nuttige en leuke achtergrondinformatie over de bomen en struiken op hun smartphone lezen of bekijken. Zo zie je bijvoorbeeld of de vruchten van een plant eetbaar zijn, of een struik bijen aantrekt en welke bomen klimaatvriendelijk zijn.

// De uitdaging

Maak een schaalbare, makkelijk te beheren en aan te passen applicatie

De gemeente wilde bezoekers ter plekke informeren over de bomen en struiken in het park. Die informatie moest gemakkelijk aan te passen zijn, terwijl de bebording onveranderd kan blijven. Daarom was de keuze voor een applicatie snel gemaakt. Daarmee kunnen bezoekers heel eenvoudig QR-codes scannen en informatie over de desbetreffende boom of struik op hun smartphone bekijken. En de gemeente zelf kan heel gemakkelijk informatie toevoegen of actualiseren. 

Guided Tours Applicatie
// De oplossing

Op maat gemaakt systeem

Wij bouwden de applicatie op maat met WordPress. Dit content management systeem biedt een solide basis. Speciaal voor deze case hebben we een aantal specials in WordPress gebouwd om het gebruik zo simpel mogelijk te houden. Zo kan met de extra plugin automatisch een QR-code worden gegenereerd op basis van de pagina-url. Daarnaast wordt er een PDF gegenereerd met QR-code en de naam van de pagina. Handig, als je de informatie ook op papier wilt afdrukken.  

Guided Tours Applicatie
 • QR code mobiele mockup
 • Guided Tour mobiel mockup

Wil jij ook een applicatie op maat laten bouwen?

Leuk! Onze chief nerd Joost gaat graag met je in gesprek over jouw wensen en hoe wij daar een maatwerk applicatie voor kunnen bouwen. Mail joost@accentinteractive.nl of plan direct een online meeting.

Plan een meeting

Onze keurmerken en awards

 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020
 • Maatwerk website Fonk