Het belang van een goede checkout

Het belang van een goede checkout

Verhoog je conversiepercentage

Een goede checkout van je webshop is cruciaal voor de klantreis omdat het de laatste stap is voordat een klant daadwerkelijk een aankoop doet. Het kan dus een groot verschil maken in het conversiepercentage van je webshop. Als de checkout-ervaring niet soepel verloopt en klanten problemen ondervinden, kunnen ze afhaken en elders hun aankoop doen.

Eenvoudig, snel en intuïtief

Een goede checkout-ervaring moet eenvoudig, snel en intuïtief zijn voor de klant. Het moet duidelijk zijn welke stappen er genomen moeten worden, welke informatie nodig is en hoeveel het kost. Het is belangrijk om de klant op de hoogte te houden van het proces en eventuele fouten of problemen te vermijden.

Optimaliseer je checkout-ervaring

Als Magento specialist kan Accent Interactive je helpen bij het optimaliseren van je checkout-ervaring. We hebben uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van e-commerce websites en hebben een diepgaande kennis van de Magento-technologie. We kunnen samenwerken met jou en je team om de checkout-ervaring te verbeteren, inclusief het stroomlijnen van de checkout-stappen, het verminderen van het aantal vereiste velden en het optimaliseren van de betaalmethoden.

Hogere klanttevredenheid

Door te investeren in een goede checkout-ervaring, kun je het vertrouwen van klanten winnen en conversiepercentages verbeteren. Het is een investering die zich kan terugbetalen in de vorm van meer verkopen en een betere klanttevredenheid.

Natuurlijk zijn er vele manieren om een goede checkout te realiseren, maar hier zijn zes algemene tips die kunnen helpen bij het optimaliseren van de checkout-ervaring voor je webshop:

 1. Vereenvoudig het checkout-proces: Maak het checkout-proces zo eenvoudig mogelijk. Vermijd onnodige stappen en informatie. Vraag alleen wat nodig is en wees duidelijk over welke stappen er nog genomen moeten worden.
 2. Verwijder afleidingen: Verwijder afleidingen zoals overbodige menu-items of advertenties. Het doel van de checkout is om de klant te leiden naar het afronden van de aankoop, en afleidingen kunnen dit proces verstoren.
 3. Bied verschillende betaalmethoden aan: Bied verschillende betaalmethoden aan, zodat klanten de keuze hebben om te betalen op de manier die voor hen het meest geschikt is. Enkele populaire betaalmethoden zijn iDEAL, creditcard, PayPal en Apple Pay.
 4. Geef duidelijkheid over de totale kosten: Geef duidelijkheid over de totale kosten, inclusief belastingen, verzendkosten en eventuele andere kosten. Vermijd verrassingen voor de klant, omdat dit kan leiden tot een negatieve ervaring.
 5. Geef bevestiging en tracking informatie: Geef de klant bevestiging van de aankoop en tracking informatie, zodat ze op de hoogte zijn van de status van hun bestelling. Dit verhoogt het vertrouwen van de klant en maakt het ook mogelijk voor hen om het pakket te volgen.
 6. Optimaliseer voor mobiel: Zorg ervoor dat de checkout-ervaring geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Steeds meer mensen maken gebruik van hun mobiele apparaten om online aankopen te doen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de checkout-ervaring hierop aangepast is.

Het is belangrijk om te blijven testen en optimaliseren van de checkout-ervaring om de conversiepercentages te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren.

Meer weten?

We helpen graag. We zijn te bereiken op +31 172 603 130. Of bel direct met Joost op +31 6 11 300 630. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

Awards & Keurmerken

 • Magento webshop
 • magento certification Magento webshop
 • Magento webshop
 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Emerce100
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020