header_vacatures
// FAQ

Het belang van goede hosting

Belang voor goede hosting wordt onderschat

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom een hostingaccount oplossing ‘zoveel’ geld kost. Er wordt dan een vergelijking gemaakt met prijsvechters, waarbij de hosting nog nét niet gratis is. In deze blog leggen we je meer uit over hosting en wat er bij komt kijken.

Wat is hosting eigenlijk?

Hosting is in feite het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (dat is een krachtige computer, die meestal in een speciaal datacenter staat). De webhost zorgt ervoor dat je website en e-mail blijven werken, door updates uit te voeren, de server te beveiligingen en de server zo te configureren dat elke website snel draait.

Goede hosting is belangrijk voor zoekmachines

Hosting is belangrijk voor je website. Niet iedereen realiseert zich dat. Een snelle server betekent dat je site eerder geladen is, wat weer goed is voor de gebruiksvriendelijkheid. Een snellere website scoort beter in de zoekresultaten, net als een betrouwbare server die zelden hapert, of down is. Factoren zoals de reputatie van de hostingserver, het IP-adres en de locatie (waar staat de server) spelen ook mee.

Voldoende ruimte

Het is belangrijk om een hostingpakket te kiezen dat bij jou past. Specificaties voor verschillende hostingpakketten zijn in eerste instantie schijfruimte (hoeveelheid afbeeldingen en media komen er op je website), dataverkeer (totaal van de opgevraagde data) en soms ook pageviews per maand.

Ontwikkeling website

Het ontwikkelen van een website kost tijd en geld. Buiten de initiële realisatie vinden er waarschijnlijk regelmatig wijzigingen plaats in de inhoud van een site. Het is belangrijk om te weten in welke mate deze gegevens beschermd zijn tegen incidenten zoals brand, storingen, crashende harde schijven of menselijke fouten (zoals het per ongeluk wissen van inhoud).

Dagelijkse back-up en onderhoud

Het maken van regelmatige back-ups zijn belangrijk voor een website of webshop omdat er met erg veranderlijke data wordt gewerkt. Wij maken dagelijks back-ups van jouw website. Ook het onderhoud van de server is inbegrepen bij het hostingaccount.

Ontdekken hoe jij digitaal kunt groeien?

Onze Awards & keurmerken

  • Full Service Internetbureau
  • Magento webshop
  • FD Gazellen 2021
  • Magento webshop
  • Magento webshop
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020