NNVO desktop mockup
// Webapplicatie

NNVO maatwerk webapplicatie voor e-learning

Project

Een online e-learning platform
voor het nautische opleidingscentrum
van Nederland

Diensten

Maatwerk webapplicatie

Klant

NNVO (Nationale Nautische
Verkeersdienst Opleiding)

Branche

Educatie, nautiek

Over NNVO

NNVO leidt onder meer VTS-operators (verkeersbegeleiders) op die dagelijks oceaanschepen van honderden meters lang veilig door de Nederlandse havens heen begeleiden. Het opleidingscentrum levert hiermee een belangrijke bijdrage aan een goed en veilig haven- en vaarwegbeheer in Nederland. 

Wij maakten een e-learning platform op maat voor NNVO

In samenwerking met TinQwise, specialist in vernieuwende leeroplossingen voor professionals, ontwikkelden wij een maatwerk online leeromgeving voor het opleidingscentrum.

  • NNVO desktop mockup
  • NNVO voorbeeld
// De uitdaging

Minder tijd- en plaatsgebonden leren

Cursisten moeten handelingsvaardig worden met de apparatuur en de communicatie met de scheepvaart is gebonden aan strikte protocollen. De opleiding vereist daarom de nodige hands-on uren aan een speciale radar simulator en marifoon. Deze uren zijn duur, en gelimiteerd door beschikbaarheid van simulatoren en docenten. NNVO zocht daarom een manier om de basisvaardigheden minder afhankelijk te maken van de drukbezette simulator, en tegelijkertijd de oefenmomenten voor cursisten te vergroten. En dat is gelukt.

NNVO mockup voorbeeld
// De oplossing

Een rijke e-learning beleving

Samen met TinQwise ontwikkelden we een maatwerk online leeromgeving voor NNVO. De basis voor de e-learning software is ons eigen Accent Platform. Dit platform is het fundament van onze maatwerkapplicaties en is constant in ontwikkeling.

De online e-learning omgeving voor NNVO bevat een keur aan innovatieve interfaces, die het werken met de VTS radar apparatuur simuleren. Met de komst van de nieuwe e-learning applicatie kan de cursist vanaf zijn eigen werkplek zijn basisvaardigheden ontwikkelen en oefenen. Zonder dat daar een instructeur of dure simulator aan te pas komt.

Hierdoor is het oefenen van de basisvaardigheden niet langer tijd- en plaatsgebonden. Bovendien kunnen de cursisten de oefeningen zo vaak herhalen als ze willen.

NNVO desktop mockup

Wil jij ook een e-learning platform op maat? Dat kan!

Maatwerk webapplicaties bouwen is ons vak. Onze chief nerd Joost kan je er alles over vertellen en doet dat graag. Mail joost@accentinteractive.nl of plan direct een online meeting.

Plan een meeting

Onze keurmerken en Awards

  • Full Service Internetbureau
  • FD Gazellen 2020
  • FD Gazellen 2021
  • oranje handelsmissiefonds
  • Maatwerk website
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020
  • Maatwerk website Fonk