Beoordeeld met een 9.6 9.6
Redactiesysteem

Redactiesysteem

Gaat er in jouw mediabedrijf veel tijd verloren omdat redacteuren moeten schakelen tussen kanalen? Zijn de contentstrategieën van jouw collega-ondernemers doeltreffender omdat zij wél gebruik maken van een online newsroom? Loopt jouw gemeente regelmatig achter de feiten aan omdat ze nog niet beschikken over een newsroom voor gemeenten?

Deze problemen hebben nadelige gevolgen voor je organisatie. Ze kosten je tijd en geld. Daarbij raak je achterop ten opzichte van je concurrenten.

Plan Ahead, ons redactiesysteem, wordt onder andere gebruikt door:

VPRO
ProRail
NTR

Redactiesysteem op maat

De oplossing is voorhanden. Voor de publieke omroepen (NTR en VPRO) en ProRail hebben wij een redactiesysteem op maat ontwikkeld. Dit systeem wordt ingezet voor verschillende redacties en radio en tv programma's. Het redactiesysteem is de plaats waar zij al hun informatie verzamelen. Het is de werkomgeving voor de redacteurs. Dit systeem heeft ervoor gezorgd dat de lijntjes korter zijn binnen de organisatie van deze klanten. Redacteuren die met ons redactiesysteem op maat werken, zien onmiddellijk wie met welk onderwerp bezig is.

Bel voor een demo: 0172 - 60 31 30 of mail ons.

Plan Ahead ook een newsroom en research tool

Internetbureau Accent Interactive heeft een webapplicatie ontwikkeld waarmee redacties onderwerpen en social media kunnen beheren, agenderen en de research ervan kunnen bundelen. Onderwerpen kunnen worden aangemaakt in de applicatie zelf of worden gemaild naar een speciaal hiervoor bestemd e-mailadres. Werkzaamheden op het gebied van audio, video en berichten schrijven kunnen binnen hetzelfde programma worden uitgevoerd. Het redactiesysteem Plan Ahead is onder andere geschikt voor landelijke, regionale en lokale omroepen. Dit redactiesysteem wordt ook gebruikt als online newsroom voor het MKB, gemeente en overheidsinstellingen. Het systeem is ook geschikt om onderzoek mee te doen – Plan Ahead is dus ook een research tool.

Brand newsroom

Brand newsrooms zijn redacties binnen gemeenten of bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het bedenken, produceren en publiceren van dagelijkse content. Deze redacties hebben baat bij Plan Ahead. Onze applicatie kan worden ingezet om het redactieproces te ondersteunen en te stroomlijnen.

 

Online newsroom voor het MKB

Een online newsroom is een essentieel onderdeel van een succesvolle PR-strategie. Dit geldt voor kleine én grote organisaties. Contentstrategie wordt steeds belangrijker voor het midden-en kleinbedrijf. De online newsroom van Accent Interactive zorgt ervoor dat jouw contentstrategie sterker wordt. De newsroom maakt mediamonitoring in de organisatie zichtbaar; zeker omdat deze zich fysiek in het hart van de organisatie bevindt. Medewerkers kunnen via dashboards live volgen wat er over de organisatie en relevante onderwerpen online wordt gezegd. Als het nodig is, kan direct worden ingegrepen. De online newsroom is een uitkomst voor het MKB, omdat het je zichtbaarheid vergroot. Het is een online platform waar ondernemingen recente persberichten, financiële informatie en andere belangrijke gegevens publiceren. Dit is bijvoorbeeld interessant voor de pers, andere relaties en belangstellende investeerders.

Newsroom gemeente 

Veel gemeenten krijgen klachten omdat er te laat wordt gereageerd bij calamiteiten. Het ontbreekt vaak aan tijd om alle mediaberichten die van belang zijn te volgen. Voor gemeenten is het belangrijk dat ze weten wat er leeft bij hun inwoners. Ook is het van het belang dat gemeenten goed en snel communiceren. Een newsroom voor gemeenten is hier het juiste instrument voor.

Met een newsroom voor de gemeente loop je niet achter de feiten aan

Gemeenten die mediaberichten dagelijks monitoren, hebben minder kans op een stortvloed van boze tweets, telefoontjes, e-mails, etc. Door proactief en snel te communiceren, kun je bepaalde problemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan informatieverstrekking omtrent wegafsluitingen of calamiteiten. Plan Ahead is een webapplicatie die ervoor zorgt dat gemeenten niet achter de feiten aanlopen. De applicatie doet dienst als newsroom voor gemeenten. Het is een centrale plek in de organisatie, waar webcaremedewerkers, woordvoerders en analisten live de omgeving volgen – en direct kunnen reageren als dat nodig is.  Plan Ahead is dus een redactietool voor dagelijkse online mediamonitoring. Ons redactiesysteem is dus zeer geschikt voor gemeentes en andere overheidsorganisaties. Anders dan een ‘doorsnee’ perspagina op de site is een newsroom dynamischer - mede door de integratie van sociale media.  

Kortom: onze unieke applicatie Plan Ahead kan dus worden ingezet voor meerdere doeleinden.

Nieuwsgierig naar ons redactiesysteem?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een redactiesysteem voor jouw organisatie of bedrijf. Stuur een bericht of bel 0172-603130.

Wie zijn wij?

Wij zijn Accent Interactive BV, Internetbureau in Alphen aan den Rijn. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen, beheren en onderhouden in webapplicaties. We zijn een gedreven en creatief bureau met een solide basis. Door onze ruime ervaring op het gebied van applicaties kunnen onze experts niet alleen goed luisteren naar je antwoorden, we kunnen ook strategisch meedenken, helpen draagvlak te creëren binnen je organisatie, adviseren en proactief met voorstellen komen.