SchoolTV mockup
// Laravel maatwerk webapplicatie

Schooltv quiz applicatie en klassenquiz

Over het project

Met de klassenquiz kun je de populaire Schooltv
quizzen spelen met de hele klas!

Service

Laravel maatwerk webapplicatie

Klant

Schooltv (NTR)

Branche

Educatie, publieke omroep

Maatwerk Laravel quiz platform voor Schooltv

Schooltv, wie is er niet mee opgegroeid? Schooltv is onderdeel van publieke omroep NTR. Op Schooltv.nl vind je alle educatieve video’s van Schooltv, Klokhuis en andere NTR pareltjes. Schooltv.nl is al jaren een van meest succesvolle portals van de publieke omroep.

Wij ontwikkelden voor Schooltv.nl een maatwerk quiz platform op basis van ons AccentPlatform. Het platform is door ons ontworpen en door onze in house specialisten ontwikkeld in Laravel.

Schooltv.nl heeft een groot aantal quizzen gemaakt op dit platform. Daarmee kunnen leerlingen zichzelf testen over allerlei onderwerpen. De video’s zijn verrijkt met afbeeldingen en video’s. Weet je het antwoord niet? Dan kun je altijd even spieken en de video terugkijken. Kies een quiz, ontdek hoeveel jij weet en deel je score met je vrienden!

// De uitdaging

Quizzen kunnen spelen met de hele klas

Schooltv legde bij ons de vraag neer of wij het mogelijk zou zijn een quiz met de hele klas te spelen. Een docent zou dan de populaire Schooltv quizzen kunnen inzetten als diagnostische tool. Maar dan wel een tool die ook voor de leerlingen en studenten leuk is.

SchoolTV mockup
// De oplossing

Uitbreiding van het quiz platform met een klassenquiz

Ons team was direct enthousiast en we zijn trots op het resultaat. Ons doel was een simpele en fool proof manier om quizzen te spelen met de hele klas. Want onderwijs is al ingewikkeld genoeg en docenten hebben het druk.

Het resultaat: een eenvoudige en toch veilige manier om een quiz met de hele klas te spelen: de klassenquiz.

SchoolTV mockup tshirt

De docent maakt een klassenquiz aan en start deze op het whiteboard. Leerlingen en studenten kijken mee op het whiteboard en geven antwoord met hun mobieltje, iPad of computer. Er is uitleg over de antwoorden en aan het eind van de quiz tonen we een compleet overzicht van alle antwoorden en hoe de klas als geheel heeft gescoord.

  • SchoolTV mockup
  • SchoolTV mobiel mockup
  • SchoolTV desktop mockup

Een mooi moment voor de docent om nog wat extra uitleg te geven bij vragen die minder goed scoorden en uitstekend geschikt als diagnostische tool.

Als kers op de taart heeft Schooltv bij veel vragen educatieve video’s van een paar minuten, die het antwoord duidelijk illustreren. En als je wilt dan kun je de quiz ook spelen met een paar vrienden, zonder docent!

Interesse? Neem contact op!

Mail met onze chiefnerd joost@accentinteractive.nl, of bel ons op +31 172 603 130. Een online meeting inplannen kan ook.

Plan een meeting

Onze keurmerken en awards

  • fd gazellen 2019
  • FD Gazellen 2020
  • FD Gazellen 2021
  • oranje handelsmissiefonds
  • Magento 2 solution_specialist_award
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020