Skala desktop mockup
// Magento webshop

Skala webshop voor verhuur elektronica

Project

Huur een nieuwe tv, wasmachine, laptop of andere elektronica gemakkelijk en snel in de webshop van Skala 

Diensten

Magento webshop

Klant

Skala

Branche

Elektronica verhuur

Over Skala.nl

Skala.nl is al vijftig jaar dé verhuurspeciaalzaak van Nederland. Skala wil het voor iedereen in Nederland mogelijk maken om een nieuwe tv, wasmachine, droger, laptop, fornuis of koelkast in huis te halen. Daarom kan je deze apparaten huren via Skala.nl. Zo heb je altijd een goed werkend product, voor een klein bedrag per maand. En met de omruilservice heb je bovendien snel een nieuwer of ander product in huis. Sinds 2014 is het label Skala.nl ondergebracht onder de overkoepelende naam Elbuco B.V.

Wij namen het beheer van de webshop over

De samenwerking met Skala’s vorige e-commercebureau verliep niet naar wens. Daarom was Skala op zoek naar een nieuwe partij om mee samen te werken. 

 • Skala portfolio mockup
 • Skala mobiel mockup
 • Skala desktop mockup
 • Skala mockup

// De uitdaging

Webshopovername

Voor de webshopovername was Skala op zoek naar een ervaren Magento-specialist. Korte lijntjes en duidelijke communicatie stonden hoog op het verlanglijstje. De keuze is gevallen op Accent Interactive, en daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op.

// De oplossing

Overname onderhoud, beheer en optimalisatie in drie fasen

Wij hebben het onderhoud, beheer en optimalisatie van de Magento webshops overgenomen in drie heldere fasen:

Fase 1: Technisch beheer van de webshop overnemen

Om de kwaliteit van de shop te kunnen beoordelen, hebben we eerst een code review uitgevoerd. Hiervoor hebben we de code van de webshop volledig gescand en een plan van aanpak gemaakt. Vanaf dat moment was Accent Interactive het nieuwe aanspreekpunt voor het beheer van de webshop.

Fase 2: Hotfixes doorvoeren en quick wins

Samen met onze opdrachtgever stelden we een plan op om de hotfixes uit de code review door te voeren. Hierbij namen wij ook gelijk de meest dringende zaken mee waar Skala zelf tegenaan liep en voerden we quick wins door op het gebied van performance en gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers. We voegden nieuwe producttypen toe en tweaks gekoppeld aan het ERP.

Daarnaast hebben we de nieuwste versie van Magento geïnstalleerd op de inmiddels zeer verouderde webshop. Dankzij deze upgrade is de webshop weer helemaal veilig en klaar voor verdere optimalisatie. 

Fase 3: Optimalisatie en doorontwikkeling

Vanuit de geoptimaliseerde basis konden wij de webshop van Skala blijven optimaliseren en doorontwikkelen. En dat doen we nog steeds. Een webshop is immers nooit definitief uitontwikkeld en ook de e-commerce wereld staat niet stil. Continu optimaliseren zorgt voor een steeds betere klantbeleving en een hogere conversie.

Ook op zoek naar een Magento-specialist?

Ons team van marketingspecialisten, creatievelingen en programmeurs werkt samen aan vooruitstrevende webshops voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Ook voor webshopovername ben je bij ons aan het juiste adres. Bel ons of boek direct een online meeting.

Plan een meeting

Onze keurmerken en awards

 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020
 • Maatwerk website Fonk