Traditionele naar moderne B2B content marketing

B2B marketing is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Vroeger werden ouderwetse verkoopmethoden gebruikt. Nu worden er steeds nieuwe marketingstrategieën toegepast.

Deze nieuwe strategieën sluiten beter aan bij de veranderende behoeften van zakelijke klanten. Deze verschuiving erg zichtbaar in de overgang van traditionele naar moderne content marketing.

In dit artikel wordt uitgelegd wat content marketing is en hoe het is veranderd ten opzichte van traditionele marketing. Een goede content marketing strategie is belangrijk. Hergebruik van content kan helpen bij het behalen van marketingdoelen. We zullen uitleggen waarom dit zo is.

Of je nu een content marketeer bent of werkt bij een content marketing bureau, deze inzichten kunnen je helpen bij het verbeteren van je aanpak.

myrthe en sarah maken een cro rapport
Wat is content marketing

Van oud naar nieuw

Traditionele B2B marketing leunde sterk op directe verkoopmethoden zoals telefoontjes, massamails en standaard advertenties. Blogs en eBooks waren vaak puur informatief en richtten zich vooral op productdetails.

Dit bood weinig ruimte voor echt contact met klanten en ging vooral over het pushen van producten. De nadruk lag meer op het zenden van boodschappen dan op het aangaan van een dialoog.

De marketing van business-to-business van vandaag gebruikt een breed scala aan content. Hieronder vallen interactieve berichten op sociale media, webinars, online trainingen en video’s. Deze methoden zijn bedoeld om fascinerend en informatief te zijn. Dit maakt ze dan ook aantrekkelijk voor zakelijke kopers die actief op zoek zijn naar oplossingen.

teambespreking

Het belang van een goede contentstrategie

In moderne B2B marketing is een strategische aanpak nodig waarbij elk stuk content goed doordacht is en bijdraagt aan de hele kopersreis.

Een content marketing strategie helpt bedrijven om hun boodschappen goed aan te laten sluiten bij hun doelgroep. Dit is waar een content marketing bureau of een content marketing agency een cruciale rol kan spelen.

Traditioneel planden B2B marketeers vaak een gestructureerd aankoopproces. Dit konden bijvoorbeeld een reeks e-mails omvatten, gevolgd door een telefoontje binnen vier weken. Dit werd gedaan om verwachte verkopen en inkomsten te stroomlijnen. In werkelijkheid volgen klanten alleen een niet-lineair aankoopproces dat wordt bepaald door hun specifieke behoeften en prioriteiten.

De traditionele directe marketingmethoden kunnen vaak te opdringerig overkomen en sluiten niet aan bij hoe klanten daadwerkelijk beslissingen nemen. Om deze kloof te dichten, is het ontwikkelen van een flexibele en informatieve contentstrategie belangrijk.

Door content te creëren die inspeelt op de specifieke informatiebehoeften van klanten, kunnen marketeers een natuurlijkere interactie met potentiële kopers bevorderen.

Content marketing strategie

Content hergebruiken

Een belangrijke aanpak in moderne marketing is het hergebruiken van content. Dit betekent dat je een lange nieuwsbrief kunt opsplitsen in kleinere stukken content. Deze stukken content kun je delen op LinkedIn, als PDF-bestanden en als video’s. Zo benut je de waarde van de oorspronkelijke content beter en vergroot je het bereik ervan.

Door content te hergebruiken, kun je vaker in contact komen met je doelgroep op verschillende platforms. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar helpt bedrijven ook om consistent te communiceren. Consistente communicatie is essentieel voor het versterken van merkherkenning en het opbouwen van vertrouwen bij de doelgroep.

Een content marketeer kan content hergebruiken om marketingmateriaal effectiever te maken. Dit zorgt ervoor dat het materiaal langer meegaat en beter presteert.

Bureau met Accent Interactive mok

Conclusie

Traditionele B2B marketingtechnieken worden vervangen door moderne technieken. Hierdoor wordt er beter ingespeeld op de behoeften en wensen van hedendaagse zakelijke kopers.

Bedrijven kunnen goed communiceren met hun doelgroep door interactieve content te combineren. Een goede strategie en slim hergebruik van content spelen hierbij een belangrijke rol. Hierdoor kan niet alleen de zichtbaarheid worden vergroot, maar kunnen er ook sterke relaties worden opgebouwd.

Optimaliseer jouw content

Neem gerust contact op met Sarah! Stuur een e-mail naar info@accentinteractive.nl of bel ons op 0172-603130 voor een op maat gemaakte analyse. Samen kunnen we jouw SEO-doelen bereiken!