header_vacatures
// Handleiding Magento 2

Voorraad beheer in Magento 2

Voorraad

Instellingen voor voorraad/hoeveelheid maken deel uit van de instellingen van je winkelvermelding. Vermeldingsinstellingen zijn toegankelijk via het Winkeldashboard.

Deze instellingen worden gebruikt om de details van de producthoeveelheid te synchroniseren met de hoeveelheid op je Amazon Seller Central-account. Deze tool is krachtig en kan worden gebruikt voor aanvullende advertenties door urgentie aan de koper te tonen terwijl je voorraad georganiseerd blijft. Sommige verkopers hebben bijvoorbeeld 150 artikelen van een bepaalde SKU in voorraad in hun magazijn en willen ervoor zorgen dat Amazon-kopers al hun voorraad kunnen kopen. Andere handelaren willen misschien slechts één item tegelijk vermelden om de eindgebruiker een gevoel van schaarste te geven. Stel in dit geval de Maximum Listed Quantity in op 1.

Hoeveelheid is een regionaal kenmerk en wordt op basis van de Amazon Marketplace Country-instelling gedefinieerd tijdens winkelintegratie. Wanneer een wijziging wordt aangebracht in de hoeveelheid van een product, is de wijziging van invloed op alle Amazon-vermeldingen die die Amazon Seller-SKU delen in je Amazon-winkels die in hetzelfde land verkopen. Een wijziging in een gedeelde Amazon Seller-SKU in de Verenigde Staten heeft geen invloed op je Amazon-winkels die zijn ingesteld voor een ander land. Je eerste Amazon-winkel die is geïntegreerd (met de oudste aanmaakdatum) regelt de prioriteit in de hoeveelheidsinstellingen.

Instellingen voor voorraad / hoeveelheid configureren

 1. Klik op Listing Settings op het winkeldashboard.
 2. Vouw Stock / Quantity uit.
 3. Voer bij Out-of-Stock Threshold (vereist) een numerieke waarde in voor de laagste hoeveelheid van een product om het product in aanmerking te laten komen voor de Amazon-vermelding. De standaardwaarde is 0. Als je Commerce-productvoorraad lager wordt dan dit aantal, komt de respectieve Amazon-vermelding niet in aanmerking voor verkoop via Amazon.
 4. Voer bij Maximum Listed Quantity (vereist) een numerieke waarde in voor de hoeveelheid die je in je Amazon-vermelding wilt weergeven. Met deze instelling worden al je in aanmerking komende Amazon-vermeldingen weergegeven tegen de ingevoerde waarde. Wanneer een item wordt verkocht, verandert het aantal Amazon-vermeldingen niet. De beschikbare aanbiedingshoeveelheid gebruikt altijd deze waarde, zelfs wanneer je werkelijke producthoeveelheid hoger of lager is. Deze instelling wordt meestal gebruikt wanneer je de productvoorraad niet beheert. Je hebt bijvoorbeeld een product met een hoeveelheid van 80 in je Commerce-catalogus. Met ingesteld op 10 geeft de Amazon-lijst altijd een beschikbare hoeveelheid van 10 weer en verandert niet wanneer de verkoop van het product wordt gedaan.
 5. Voer bij “Do Not Manage Stock” Quantity (vereist) een hoeveelheidswaarde in die moet worden weergegeven voor je Amazon-vermeldingen. Amazon vereist dat je een beschikbare hoeveelheid publiceert. Voor Commerce-producten die zijn ingesteld om geen voorraad te beheren, maar je wilt ze op Amazon vermelden, wordt de aanbieding gepubliceerd met de beschikbare hoeveelheid die hier wordt ingevoerd.
 6. Wanneer je klaar bent, klik je op Save listing settings.

Stock/quantity settings

Enthousiast geworden?

Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Vanessa, vanessa@accentinteractive.nl of bel naar +31 172 603 130.

Plan een meeting

Onze awards & keurmerken

 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020