Blog 7 tips om in 2023 je conversie te verhogen van je webshop

Zeven tips om in 2023 de conversie van je webshop te verhogen

Ga in 2023 eens serieus aan de slag om de conversie van je webshop te verhogen: oftwel meer verkopen te halen uit hetzelfde aantal bezoekers. Hier zijn zeven tips om de conversie van je webshop te verhogen:

  1. Zorg voor een goede gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.
  2. Maak gebruik van duidelijke call-to-actions: Geef bezoekers duidelijke aanwijzingen om actie te ondernemen, zoals “Voeg nu toe aan winkelmandje” of “Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief”.
  3. Zorg voor professionele productfoto’s: Gebruik hoogwaardige productfoto’s om de aantrekkelijkheid van je producten te verhogen en vertrouwen te wekken bij bezoekers.
  4. Gebruik social proof: Laat beoordelingen en recensies van tevreden klanten zien op je website om vertrouwen te wekken bij bezoekers.
  5. Bied veelgebruikte betaalmogelijkheden: Zorg ervoor dat je webshop verschillende betaalmogelijkheden biedt, zoals creditcard, PayPal en iDEAL, om de drempel voor aankoop te verlagen.
  6. Zorg voor een snelle laadtijd: Een langzame laadtijd kan leiden tot verlies van bezoekers. Zorg ervoor dat je website snel laadt om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversie te verhogen.
  7. Bied een goede klantenservice: Zorg ervoor dat je een goede klantenservice biedt, zodat bezoekers tijdens het aankoopproces vragen kunnen stellen en eventuele problemen kunnen oplossen.

Door deze tips op te volgen, kun je de conversie van je webshop verhogen en meer bezoekers omzetten in klanten.

Blijf testen en experimenteren om te zien wat het beste werkt voor jouw webshop en blijf de gebruikerservaring verbeteren om de conversie te maximaliseren.

Wil je ook een hogere conversie?

Maak dan vandaag nog een afspraak met onze Chief Nerd Joost. Hij laat je graag vrijblijvend zien hoe wij ook jouw conversie kunnen verhogen.