header_faq
// Handleiding Magento 1

Hoe beheer ik polls in Magento 1?

Polls bieden een krachtige marketingmogelijkheid om erachter te komen hoe uw klanten over uw producten, winkel, klantenservice en andere dingen denken.

Het is erg makkelijk om een poll aan te maken. Het volgende laat een voorbeeld zien van hoe een poll in de webshop verschijnt:

Screenshot poll voorbeeld Magento 1

 

Een poll neemt een kleine ruimte in beslag op uw pagina’s en wordt standaard weergegeven in de rechterkolom. Poll-resultaten worden onmiddellijk weergegeven aan klanten nadat een antwoord opgegeven is.

Een poll aanmaken

1.   In het CMS-menu van het Admin panel selecteert u de optie Polls. U krijgt een lijst te zien van alle bestaande polls.

2.   Klik op de knop Nieuwe poll toevoegen rechts bovenaan uw scherm om de volgende pagina weer te geven:

Screenshot nieuwe poll aanmaken Magento 1

3.   In het veld Poll-vraag vult u de vraag in die u uw klanten wilt stellen.

4.   In het veld Status specificeert u of de poll open of gesloten is. De status van de poll is standaard open, dit betekent dat de poll in uw webshop verschijnt. Als u niet wilt dat de poll in uw webshop verschijnt, zet u de status op gesloten.

5.   Klik op de optie Poll antwoorden in het linker paneel om de volgende pagina weer te geven:

Screenshot poll antwoorden Magento 1

6.   Klik op de knop Nieuw antwoord toevoegen om mogelijke antwoorden op uw vraag toe te voegen die door uw klanten geselecteerd kunnen worden. De volgende pagina wordt weer gegeven:

Screenshot antwoord toevoegen poll Magento 1

7.   In het veld Antwoordtitel vult u de tekst of het antwoord in die in uw webshop verschijnt om door uw klanten geselecteerd te worden.

8.   Om het antwoord op de poll van tevoren te beïnvloeden kunt u stemmen toevoegen in het veld Aantal stemmen. Dit aantal staat standaard op 0.

9.   Klik op de knop Poll opslaan.

Dat is het! Als de status van uw poll op Open staat, zal de poll verschijnen in uw webshop. Klanten kunnen de poll slechts één keer beantwoorden en u kunt de resultaten hier bekijken. Als u meerdere polls heeft zullen ze verschillend circuleren in de webshop. Iedere keer dat een gebruiker de pagina ververst, verschijnt er een nieuwe poll.

Een poll bewerken

Als een poll eenmaal aangemaakt is kunt u hem bewerken door de optie Polls te selecteren in het CMS-menu van het Admin panel. Klik op de relevante poll in de lijst met polls om de details te bekijken.

Om een poll te sluiten zodat hij niet langer in de webshop verschijnt, verandert u de status in Gesloten.

Om het aantal stemmen te zien die voor ieder antwoord gegeven zijn, selecteert u de optie Poll Antwoorden in het linker paneel om het aantal stemmen weer te geven in het veld Aantal stemmen, zoals hieronder is weergegeven:

Screenshot poll bewerken Magento 1

 

Ontdekken hoe jij digitaal kunt groeien?

Onze Solution Specialist Joost staat klaar om te brainstormen over de mogelijkheden. Vertel ons jouw uitdaging.Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs. Bel naar +31 172 603 130 of mail naar info@accentinteractive.nl

Plan een meeting

Onze Awards & keurmerken

  • Full Service Internetbureau
  • Magento webshop
  • FD Gazellen 2021
  • Magento webshop
  • Magento webshop
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020