header_vacatures2
// Handleiding Magento 1

Hoe maak je attributensets aan in Magento 1?

Attributensets bevatten een selectie aan attributen. Alleen attributensets kunnen aan producten toegevoegd worden (geen losse attributen). Als u een klein aantal attributen wilt toevoegen, kunt u ze toevoegen aan de standaardset. Als u attributen wilt toevoegen die alleen van toepassing zijn op een subgroep van producten, adviseren we u om een attributenset aan te maken voor iedere groep

attributen die u aan producten toe wilt voegen. Attributensets kunnen erven van elkaar en hiermee besparen we u de moeite om steeds nieuwe sets aan te moeten maken voor attributen die van toepassing zijn op veel producten.

Een nieuwe attributenset aanmaken:

1.   In het Catalogus-menu van het Admin panel kiest u de optie Attributen en vervolgens de optie Beheer attributensets. Een lijst van alle bestaande attributensets zal weergegeven worden zoals u hieronder kunt zien:

Screenshot overzicht attributensets Magento 1

Notitie: De standaard attributenset bestaat voornamelijk uit systeemattributen. Deze attributenset wordt overgenomen door alle andere attributensets. Systeemattributen worden weergegeven met een icoon met een oranje stip.

2.   Klik op de knop Nieuwe set toevoegen om de volgende pagina weer te geven waar u een nieuwe attributenset kunt aanmaken.

Screenshot nieuwe attributenset toevoegen Magento 1

3.   In het veld Naam specificeert u de naam van deze attributenset

4.   In het veld Gebaseerd op selecteert u een andere attributenset waarvan u deze attributenset af wilt laten leiden. Dit maakt het voor u mogelijk om de attributen die in de andere set al zijn aangemaakt te hergebruiken om een nieuwe set aan te maken. De simpele optie is om hier Default te selecteren. De volgende pagina zal worden weergegeven:

Screenshot groepen attributensets Magento 1

Aan de linker bovenkant van de pagina ziet u de naam van de attributenset die u aan het maken bent. In het midden van de pagina ziet u een hiërarchische weergave van de attributengroepen. Hieronder vindt een omschrijving voor het aanmaken van attributengroepen. De rechterkant van de pagina laat een lijst zien met attributen die in andere attributensets aangemaakt zijn en die nog niet aan deze attributenset zijn toegevoegd.

5.   Selecteer de attributen die u aan deze set wilt toevoegen door ze te verslepen van de kolom Niet-toegewezen attributen naar de kolom Groepen.

Een nieuwe attributengroep aanmaken

Screenshot groepen attributensets Magento 1

Op het midden van de pagina waar u attributen sets kunt aanmaken ziet u een hiërarchische weergave van attributengroepen. Deze groepen bepalen hoe attributen zullen verschijnen in het Admin panel als u een product wilt bewerken. Hierdoor krijgt u een logische groepering van attributen.

Een attributengroep aanmaken:

Klik op de knop Toevoegen nieuwe in de kolom Groepen,in het midden van de pagina, om een pop- up scherm weer te geven waarin u naar de naam van de groep gevraagd wordt.

Vul de naam van de groep in en klik op OK.

Klik en versleep attributen van de kolom Niet-toegewezen attributen naar de nieuw gecreëerde groep om ze aan de groep toe te voegen.

U kunt ook attributen verslepen die al wel toegewezen zijn en ze zo verplaatsen binnen verschillende groepen.

Ontdekken hoe jij digitaal kunt groeien?

Onze Solution Specialist Joost staat klaar om te brainstormen over de mogelijkheden. Vertel ons jouw uitdaging.Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs. Bel naar +31 172 603 130 of mail naar info@accentinteractive.nl

Plan een meeting

Onze Awards & keurmerken

  • Full Service Internetbureau
  • Magento webshop
  • FD Gazellen 2021
  • Magento webshop
  • Magento webshop
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020