Beoordeeld met een 9.6 9.6
Hoe breng je je blog onder de aandacht?

Hoe breng je je blog onder de aandacht?

Een mooie manier om je site leven in te blazen is te zorgen dat er regelmatig nieuwe content op verschijnt. Een weblog starten kan dus goed zijn voor het actueel houden van je website. Nu kun je verschillende dingen doen om je blog onder de aandacht te brengen.

Allereerst is het belangrijk om regelmatig iets te plaatsen. Of dat iedere dag, week of maand is hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je er in wilt steken. Maar doe het wel regelmatig, zodat je bezoekers een soort vertrouwensband met je weblog kunnen opbouwen.

Je blog aankondigen

Heb je al een elektronische nieuwsbrief? Maak hierin dan ruimte voor het aankondigen van nieuwe blogposts. Ook kun je gebruik maken van meer traditionele PR-kanalen, door een persbericht te sturen naar redacties van kranten, tijdschriften of online media. Ook het sturen van een aankondiging naar andere mensen die veel bloggen over de branche waarin jij werkt is een goed uitgangspunt

Reageer, reageer en reageer

Als mensen de moeite nemen om een reactie te plaatsen op jouw blogpost, reageer dan ook. Dit geeft aan dat je zelf betrokken bent bij wat je schrijft. Daarnaast is het internet geen eenrichtingsverkeer, dus ga de dialoog aan met je lezers. Stuur ook een bedankje als je genoemd wordt op andere sites, blogs, fora, enzovoort.

Bied een RSS-feed aan

Zorg dat je via jouw CMS, of via diensten als Feedburner een RSS-feed van jouw blogberichten biedt aan je bezoeker. Zo kan hij of zij jouw blog opnemen in een RSS-reader en zo automatisch op de hoogte blijven zodra jij een nieuwe blogpost maakt.

Schrijf voor andere blogs

Biedt aan om op andere weblogs een gastblog te schrijven, uiteraard met vermelding van jouw website. E-mail naar blogs die in dezelfde branche zitten als jij en stel voor om iets voor ze te schrijven. Wellicht hebben ze ook wel interessant blogmateriaal voor jou.

Maak trefwoorden aan en link deze in je blog

Als mensen (via Google of op andere wijze) op één van jouw blogposts komen kan het handig zijn om ze meteen te laten weten of je meer over dit onderwerp hebt te bieden. Een van de manieren om dit te doen is om een lijst met trefwoorden aan te maken. Koppel deze trefwoorden aan relevante blogposts en zorg dat deze vermeld worden in de layout van je blog. De lezer kan dan in één oogopslag gerelateerde informatie vinden.

Doe aan linkbuilding

Veel van de tips die we laatst gaven met betrekking tot linkbuilding kun je ook toepassen bij het verspreiden van jouw blogposts. Kijk dus ook naar onze 8 essentiële tips voor linkbuilding, om te zien hoe je gemakkelijk publiek naar jouw site of blog kunt trekken.

Plaats een link in je e-mailhandtekening

Pas je persoonlijke handtekening in je e-mail programma aan en zet hier steeds een link in naar je nieuwste blogpost. Zo breng je jouw blog onder de aandacht van jouw netwerk.

Maak een video of infographic

Ben je goed in het maken van een (korte) video, of kun je overweg met ontwerptools? Maak dan een korte video of infographic over het onderwerp van jouw blogpost en plaats onder de video, of in de infographic een link naar de bewuste blogpost.