Hoe maak je attributensets aan in Magento?

Hoe maak je attributensets aan in Magento?

Nog steeds op Magento 1? Stap nu over!

Wij migreren je Magento 1 shop naar Magento 2. Producten, klanten en orders gaan automatisch mee. Je shop krijgt een fris, nieuw uiterlijk - mobielvriendelijke en gericht op conversie.

Bel mij terug over de mogelijkheden

Attributensets bevatten een selectie aan attributen. Alleen attributensets kunnen aan producten toegevoegd worden (geen losse attributen). Als u een klein aantal attributen wilt toevoegen, kunt u ze toevoegen aan de standaardset. Als u attributen wilt toevoegen die alleen van toepassing zijn op een subgroep van producten, adviseren we u om een attributenset aan te maken voor iedere groep

attributen die u aan producten toe wilt voegen. Attributensets kunnen erven van elkaar en hiermee besparen we u de moeite om steeds nieuwe sets aan te moeten maken voor attributen die van toepassing zijn op veel producten.

Een nieuwe attributenset aanmaken:

1.   In het Catalogus-menu van het Admin panel kiest u de optie Attributen en vervolgens de optie Beheer attributensets. Een lijst van alle bestaande attributensets zal weergegeven worden zoals u hieronder kunt zien:

Notitie: De standaard attributenset bestaat voornamelijk uit systeemattributen. Deze attributenset wordt overgenomen door alle andere attributensets. Systeemattributen worden weergegeven met een icoon met een oranje stip.

2.   Klik op de knop Nieuwe set toevoegen om de volgende pagina weer te geven waar u een nieuwe attributenset kunt aanmaken.

3.   In het veld Naam specificeert u de naam van deze attributenset

4.   In het veld Gebaseerd op selecteert u een andere attributenset waarvan u deze attributenset af wilt laten leiden. Dit maakt het voor u mogelijk om de attributen die in de andere set al zijn aangemaakt te hergebruiken om een nieuwe set aan te maken. De simpele optie is om hier Default te selecteren. De volgende pagina zal worden weergegeven:

Aan de linker bovenkant van de pagina ziet u de naam van de attributenset die u aan het maken bent. In het midden van de pagina ziet u een hiërarchische weergave van de attributengroepen. Hieronder vindt een omschrijving voor het aanmaken van attributengroepen. De rechterkant van de pagina laat een lijst zien met attributen die in andere attributensets aangemaakt zijn en die nog niet aan deze attributenset zijn toegevoegd.

5.   Selecteer de attributen die u aan deze set wilt toevoegen door ze te verslepen van de kolom Niet-toegewezen attributen naar de kolom Groepen.

Een nieuwe attributengroep aanmaken

Op het midden van de pagina waar u attributen sets kunt aanmaken ziet u een hiërarchische weergave van attributengroepen. Deze groepen bepalen hoe attributen zullen verschijnen in het Admin panel als u een product wilt bewerken. Hierdoor krijgt u een logische groepering van attributen.

Een attributengroep aanmaken:

Klik op de knop Toevoegen nieuwe in de

kolom Groepen,in het midden van de pagina, om een pop- up scherm weer te geven waarin u naar de naam van de groep gevraagd wordt.

Vul de naam van de groep in en klik op OK.

Klik en versleep attributen van de kolom Niet-toegewezen attributen naar de nieuw gecreëerde groep om ze aan de groep toe te voegen.

U kunt ook attributen verslepen die al wel toegewezen zijn en ze zo verplaatsen binnen verschillende groepen.