header_bootcamp
// QR codes

QR codes inzetten om mensen te laten leren

QR codes zijn een soort streepjescodes, bedoeld om veel informatie op een heel snelle manier te kunnen lezen, vooral gericht op smartphones en tablets.

Vaak worden ze gebruikt om simpelweg een website-link makkelijker leesbaar te maken, zodat je die niet hoeft in te tikken op je smartphone. QR codes worden ook al veel gebruikt om betalingen mee te laten doen. Je hoeft dan alleen te scannen en de betaalinformatie wordt doorgezet richting je bank app, waarna je de betaling kan doen.

Voor gemeente Alphen aan den Rijn hebben wij de applicatie ontwikkeld achter een aantal themaroutes met speciale struiken en bomen in het Prinses IreneBos in Park Zegersloot. In het Bos worden paaltjes met QR codes geplaatst. Deze codes leiden de bezitters van een smartphone richting een website waar ze meer informatie kunnen vinden over de bomen / planten / dieren die zich in de buurt van het paaltje bevinden.

QR code mobiel

Het mooie is, is dat in de onderliggende applicatie alleen maar informatie ingegeven hoeft te worden over bijvoorbeeld de planten. Vervolgens wordt er automatisch een websiteadres gegenereerd en de daarbij behorende QR code. Deze QR code is meteen in een vast (te printen) template verwerkt, zodat er direct een pdf bestand beschikbaar is die door een printpartij gebruikt kan worden om bordjes te maken.

Lees de hele case over de Guided Tour Applicatie in de case: https://www.accentinteractive.nl/guided-tour-applicatie

Wil jij ook een succesvolle samenwerking aangaan?

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou bedrijf kunnen betekenen? Ik maak graag een afspraak met je. Bel naar +31 172 603 130.

Plan een meeting

Onze awards & keurmerken

  • Full Service Internetbureau
  • Magento webshop
  • FD Gazellen 2021
  • Magento webshop
  • Magento webshop
  • Leadinfo Certified Partner
  • Fonk100 award 2020