// Webapplicatie

Webapplicatie Kieswijzer NPO3 Kiespijn voor NTR

Project

NTR Kiespijn

Diensten

SaaS webapplicatie

Klant

NTR / NPO3

Branche

Publieke omroep

NTR Kiespijn

NTR Kiespijn is een politieke panelquiz op NPO3, tussen team links en team rechts. Met gasten als Jort Kelder, Mona Keijzer, Henk Krol en Sander Lantinga.

Voor iedere zwevende kiezer die zich de afgelopen jaren heeft afgevraagd wie hij moet toejuichen, ontwikkelden wij in opdracht van Kiespijn een wekelijkse, handige kieswijzer. In slechts enkele minuten weet je of je tot Team Links, Team Rechts, of Het Redelijke Midden behoort.

// De uitdaging

Een leuke, laagdrempelige manier om je politieke voorkeur te meten

Het televisieprogramma Kiespijn van publieke omroep NTR wilde een stemwijzer laten ontwikkelen die de kijkers op een laagdrempelige en leuke manier laat nadenken over hun politieke voorkeur.

Randvoorwaarden: denk creatief mee over een efficiënte maatwerk oplossing, gebruiksvriendelijk maar toch flexibel. En of we deze ook konden ontwikkelen, binnen een gezond ambitieuze deadline. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

// De oplossing

Een intuïtieve test jezelf quiz op basis van ons SaaS quiz platform

We ontwikkelden een nieuwe spelvorm op ons SaaS quiz platform. Dit platform wordt onder andere door NTR al gebruikt voor de succesvolle portal schooltv.nl. En nu dus ook voor NPO3.

De spelvorm voegt een ’test jezelf’ type quiz toe aan de bestaande quiz types in deze webapplicatie. Bij deze spelvorm zijn geen goede of foute antwoorden, maar geven de vragen inzicht in hoe je denkt over bepaalde zaken. Uitermate geschikt voor een quiz om te testen wat je ecologische footprint is, om te ontdekken wat voor soort partner je bent, of, in dit geval, als kieswijzer.

Door de bestaande mogelijkheden op een creatieve manier aan te vullen, konden we NTR in korte tijd helpen aan een mooie kieswijzer bij een mooie politiek spelshow met inhoud.

Benieuwd naar onze andere maatwerk webapplicaties?

Onze chief nerd Joost vertelt je graag hoe wij je kunnen helpen je bedrijfsprocessen te verbeteren, je klanten te ontzorgen, of van je onboarding proces een succes te maken. Mail joost@accentinteractive.nl of plan direct een online meeting voor een second opinion van het leukste internetbureau van Nederland.

Plan een meeting

  • Full Service Internetbureau
  • Magento webshop
  • FD Gazellen 2021
  • Full Service Internetbureau Alphen aan den Rijn
  • Fonk100 award 2020
  • Maatwerk website Fonk