Beoordeeld met een 9.6 9.6
De voor- en nadelen van een Magento webshop

De voor- en nadelen van een Magento webshop

Als je van plan bent om een webshop te beginnen, krijg je al snel veel informatie voor de kiezen. Want welk systeem is nou het beste voor een webshop en wat kan ik er allemaal mee doen?

In deze blog behandelen we Magento, een content management systeem gespecialiseerd in e-commerce.

E-wat?

E-commerce is een verzamelnaam voor transacties die digitaal worden afgehandeld. Bijvoorbeeld een aankoop in een webshop. De term is bekend geworden doordat steeds meer mensen online gingen winkelen. Als we dus zeggen dat Magento een CMS is gespecialiseerd in e-commerce, dan bedoelen we daar in deze blog mee dat Magento gespecialiseerd is in webwinkels.

Populair

Magento is op dit moment het populairste systeem om webshops te realiseren. Uiteraard kleven er voor- en nadelen aan. Wij zetten die voor jou op een rijtje:

Plus

- Totaalplaatje: Magento biedt het complete pakket. Als je kiest voor een Magento webshop, krijg je het totaalplaatje. Online betaalkoppelingen, facturatie, meertaligheid, meerdere valuta’s… Het is allemaal geïntegreerd in Magento.
- Community: Magento is zoals eerder gezegd erg populair en dat betekent dat er een groot aantal gebruikers zijn. Het is dus niet moeilijk om antwoord op vragen over het systeem te krijgen.
- Ontwerp: Er is enorm veel mogelijk binnen het Magento-systeem. Je webshop kan dus worden precies zoals jij het wilt.
- Multifunctioneel: Via het Magento-systeem is het mogelijk om meerdere winkels tegelijkertijd te beheren.
- Mobiel: Magento webwinkels zijn ook mobiel te gebruiken en te beheren.

Min

- Hosting: Magento is erg “zwaar” daarom is een goed hostingpakket vereist. Dat kost uiteraard meer geld dan een simpele hosting, waar de gemiddelde zzp’er vaak al mee uit de voeten kan.
- Tijdverlies: Mocht je niet zo’n uitgebreid hostingpakket hebben, merk je dat gelijk in de snelheid van het systeem. Alles werkt een stuk langzamer dan je wellicht gewend bent van andere systemen.
- Customizen: Magento wordt wereldwijd gebruikt en je zult jouw eigen Magento webshop dus moeten installeren naar de Nederlandse markt. Dit kost erg veel tijd en is ook niet makkelijk! Customizen binnen het Magento-systeem is zeker niet vanzelfsprekend.
- Bugs: Magento heeft relatief vaak last van bugs. Sommige verdwijnen weer als sneeuw voor de zon, anderen blijven wat langer hangen. Het is niet altijd duidelijk waar deze bugs vandaan komen en zeker voor beginners kan dit erg frustrerend zijn.

Ben jij geïnteresseerd in een Magento webshop? Kom dan eens bij ons langs!

Tekst: Roxanne Buisman