Beoordeeld met een 9.6 9.6
Een blog op je website

Een blog op je website

Wil jij een blog integreren op je website?

Vraag offerte aan

Bij Accent Interactive maken we al jaren gebruik van een blog. Dat doen we onder andere om jullie wegwijs te maken in de wereld van online marketing, social media, e-commerce of algemene trends in internetland. Ook geven we jullie graag tips & tricks om (online) zakelijk sterker te worden. Maar wanneer is het handig om een blog op je website te integreren?

- Gevonden worden op Google
Door veel op je website te bloggen, gaan er steeds meer woorden op je website staan. Er zijn dus meerdere woordencombinaties mogelijk om via Google jouw website te vinden. Het werkt goed om een aantal woorden uit te kiezen die je veel benoemt in je blog. Idealiter zijn het woorden die op je bedrijf aansluiten. Bij Accent Interactive zouden dat bijvoorbeeld woorden als webdesign, internet of website kunnen zijn.

- Je bedrijf kenbaar maken
Uiteraard dient je website ervoor je bedrijf en je product kenbaar te maken. Maar door middel van bloggen kun je dieper op bepaalde zaken ingaan. Het zou voor Accent Interactive heel raar zijn om opeens te bloggen over kinderkleding. Maar bloggen over websites, webdesign of trends in online marketingland is wél weer heel logisch, omdat dat zaken zijn waar Accent Interactive zich ook mee bezighoudt. 

- Klantenbinding
Het beginnen van een blog kan ook zorgen voor klantenbinding. Door het delen van je kennis over een bepaald onderwerp, zien mensen je al gauw als een kenner op dat gebied. Dat zorgt ervoor dat ze regelmatig terugkomen om je blogs te lezen. 

Uiteraard zijn er nog meer redenen te bedenken voor het integreren van een blog op je website. We willen je ook nog een paar tips meegeven voor het bloggen:

- Let op je spelling
Als je als bedrijfsblog serieus genomen wilt worden, is het heel belangrijk dat je geen spelfouten maakt. Spel- en stijlfouten zorgen ervoor dat je lezers afhaken.

- Gebruik tussenkoppen
Er zijn lezers, zeker op internet, die een artikel scannen. Dat betekent dat ze snel door de tekst scrollen. Vervolgens stoppen ze bij een gedeelte dat ze interessant vinden. Om dit voor je lezer makkelijker te maken, kun je werken met tussenkopjes. Zo vindt de lezer gelijk waar hij of zij naar op zoek is.

- Deel je blog via social media
Uiteraard wil je dat je blog zo snel mogelijk bekendheid genereert. Om dat te bereiken, kan het helpen om je blog via social media te delen. Staat er een nieuwe blog online? Deel dat op Facebook, Twitter, LinkedIn of via je nieuwsbrief.

Tekst: Roxanne Buisman