Beoordeeld met een 9.6 9.6
Hoe beheer ik zoeksynoniemen en redirects?

Hoe beheer ik zoeksynoniemen en redirects?

Het volgende laat u zien hoe u het zoekgedrag van Magento kunt optimaliseren. Twee hoofdopties worden geboden:

Zoeksynoniemen: Verkeerd gespelde zoektermen kunnen voor u gemiste kansen betekenen. Als u weet dat een veel gebruikte term vaak verkeerd gespeld wordt door een klant, en geen resultaten oplevert, dan kunt u een extra zoekterm toevoegen zoals hieronder beschreven wordt.

Redirects: U kunt specificeren dat een klant doorverwezen wordt naar een andere pagina als hij zoekt met een specifieke zoekterm. Verwijs klanten naar een specifieke productpagina, een specifieke merkpagina of een informatiepagina. Bijvoorbeeld: retour zal de klant doorverwijzen naar de verzendvoorwaarden pagina.

In het volgende voorbeeld laten we zien hoe, wanneer een klant de zoekterm 'latop' gebruikt, de webshop de resultaten voor de term 'laptop' genereert.

Nieuwe zoeksynoniemen en/of redirects toevoegen:

1.   In het Catalogus-menu van het Admin panel, selecteert u de optie Zoektermen om de volgende pagina weer te geven:

2.   Klik op de knop Nieuwe zoekterm toevoegen om de pagina hierboven weer te geven.

3.   In het veld Zoek-query specificeert u de incorrecte spelling van de term, bijvoorbeeld latop.

4.   In het veld Synoniem voor specificeert u de correcte zoekterm die u hanteert in uw webshop, bijvoorbeeld laptop.

5.   In het veld Redirect URL specificeert u de URL waarnaar de klant verwezen wordt als de zoekterm geen resultaat oplevert.

6.   Klik op de knop Opslaan.

Ik wil graag meer weten

Wij zijn Accent Interactive BV, E-Commerce Specialist in Alphen aan den Rijn. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen, beheren en onderhouden in Magento, hét  e-commerce platform. We zijn een gedreven en creatief bureau met een solide basis.

Door onze ruime ervaring op het gebied van Magento kunnen onze experts niet alleen goed luisteren naar je antwoorden, we kunnen ook strategisch meedenken, helpen draagvlak te creëren binnen je organisatie, adviseren en pro-actief met voorstellen komen. Wij zijn door Emmerce uitgeroepen tot de top 10 van E-Commerce bedrijven in Nederland. En daar zijn wij best wel een beetje trots op.

Bellen, mailen of chatten?

Neem dan contact met ons op. Je kunt ons mailen, bellen 0172-603130 en chatten. Vanessa staat je graag te woord.