Beoordeeld met een 9.6 9.6
Instagram Stories of Snapchat?

Instagram Stories of Snapchat?

Niet zolang geleden werden de diehard Snapchatters onder ons opgeschrikt: Instagram kwam met Instagram Stories, wat op het eerste gezicht gewoon een exacte kopie van Snapchat bleek. Paniek alom, want welk medium moeten we nu kiezen voor al die korte verhalen en momenten die we willen delen? Wij zetten hier de voor- en nadelen van Instagram Stories op een rijtje.

Voordelen:

- Eén account voor meerdere doeleinden
Werp één blik op je telefoonscherm en je zit vast tientallen, misschien wel honderd verschillende applicaties staan. Grote kans dat een heleboel van die apps onder social media vallen. Die accounts moet je allemaal bijhouden. Met Instagram kun je al één account gebruiken voor twee doeleinden: het bewerken en delen van foto’s en het delen van korte verhalen. Op die manier kun je een app minder gebruiken.

- Instagram heeft meer gebruikers
Los van het feit dat je op Instagram misschien al veel meer volgers hebt, heeft Instagram sowieso meer gebruikers dan Snapchat. Je kunt dus een groter publiek bereiken dan met Snapchat.

- Meer eigen keuze
Bij Instagram Stories kun je zelf kiezen wie jouw verhalen mag zien. Via de instellingen kun je, als je dat wilt, mensen “uit- en aanzetten”. Op die manier maak je zelf een schifting wat betreft de kijkers van je verhalen, terwijl bij Snapchat al je volgers ook je verhalen kunnen zien.

- Gebruiksvriendelijker
Instagram is iets gebruiksvriendelijker dan Snapchat. Bij Snapchat moet je vooral alle trucjes goed kennen, terwijl dat bij Instagram al direct een stuk duidelijker is.

Nadelen:
- Filters
We moeten het Snapchat toch nageven: de filters zijn veel beter en veel leuker. Dus als het je puur en alleen om creativiteit gaat, dan kun je beter met Snapchat aan de gang blijven.

- Bestaand publiek raak je kwijt
Wellicht heb je op Snapchat al een publiek opgebouwd of heb je een bepaalde stijl in je verhalen. In dat geval kan het ook verstandiger zijn om bij Snapchat te blijven.

Weet jij niet of je voor Snapchat of Instagram Stories moet gaan? Bedenk dan wat je belangrijker vindt: een groot publiek of creativiteit in je updates. Vind je het eerste belangrijk? Kies dan voor Instagram. Vind je het tweede belangrijk? Dan is Snapchat nog steeds het juiste medium voor jou