Beoordeeld met een 9.6 9.6
Leadin of HubSpot

Leadin of HubSpot

Leadin of HubSpot, wat is de beste tool voor je online marketing?

De makers van HubSpot verblijden ons opnieuw. Met de gratis CRM-tool Leadin krijg je nu een nog beter beeld van je publiek. Maar welke van de twee is het meest geschikt?

Plug-in

Je kunt Leadin toevoegen aan je website door simpelweg een code toe te voegen, maar als je met Wordpress werkt, kun je ook een plug-in installeren. Je moet de plug-in daarna nog wel even configureren met informatie zoals je e-mail adres voor updates en notificaties. Ook kun je met Leadin een pop-up installeren waardoor sitebezoekers zich gemakkelijk in kunnen schrijven op je nieuwsbrief.

Waar Leadin echt om draait, is het analyseren van je publiek. Je kunt alles tracken. Zo kun je onder andere zien wie zich inderdaad geabonneerd heeft op de nieuwsbrief, welke pagina’s je bezoekers hebben bezocht en wanneer ze terug zijn gekeerd (en op welke pagina). Daarnaast verzamelt Leadin informatie over je bezoekers (als die voorhanden is) zoals welke social media de bezoeker gebruikt, op welke locatie de bezoeker zich bevindt of voor welk bedrijf de bezoeker werkt. Dit kan handig zijn als je je bezoekers persoonlijk wilt contacteren.

MailChimp

Een feature die Leadin echt aantrekkelijk maakt, is dat je de tool kunt koppen aan je e-mailservice, zoals bijvoorbeeld MailChimp. Nieuwe e-mail adressen die dan van Leadin binnenkomen, worden direct toegevoegd aan al bestaande CRM mailinglijsten. Een fijne en tijdbesparende functie!

HubSpot

Leadin is vooralsnog gratis, maar grote broer HubSpot is dat niet. HubSpot zorgt ervoor dat je zeer gestructureerd je digitale marketing strategie kunt uitvoeren. Om maar een voorbeeld te noemen, bij het plaatsen van je blogs geeft HubSpot SEO-tips, iets waar wij erg blij van worden! Ook kun je zowel de content op je social media monitoren, als de analytics van je kanalen in de gaten houden.

Maar dat is nog niet alles. Met HubSpot kun je je website zodanig optimaliseren dat je website je bezoekers uitnodigt tot actie, zoals bijvoorbeeld inschrijven op de nieuwsbrief. Dat kan bij Leadin ook wel, maar bij HubSpot zijn de mogelijkheden net wat uitgebreider. Ook analyseert HubSpot werkelijk alles, niet alleen je eigen website en de bezoekers, maar HubSpot geeft ook aan wie jouw concurrenten zijn. En dat is altijd handig om te weten.

Strategie

Er is geen duidelijk antwoord te geven op de vraag welke tool beter is voor je digitale strategie. Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat HubSpot meer opties heeft dan Leadin, maar je betaalt er wel fors voor. Daarom zijn we van mening dat Leadin, zeker zolang het gratis is, beter past bij start-ups of kleine bedrijven. Is jouw naam echter al gevestigd en ben je klaar om je online marketing naar het volgende niveau te trekken? Dan is HubSpot de way to go.

- Roxanne Buisman