Beoordeeld met een 9.6 9.6
Linkbuilding
Linkbuilding is een belangrijke factor op het gebied van vindbaarheid. De links naar je website bepaalt namelijk voor bijna 50% je rankings in de zoekresultaten.

Mensen plaatsen een backlink als ze vinden dat jouw website relevante informatie bevat. De verwijzing hiernaar is dan een waardevolle toevoeging aan hun eigen content. Hoe meer van dit soort links je website heeft, hoe meer dit zegt over de waarde van de door jou geboden informatie.
Google ziet dit ook en concludeert dat je website erg populair is en dus de moeite waard is voor bezoekers. Hierdoor word je hoger in de rankings geplaatst.

Belangrijk bij linkbuilding is niet de hoeveelheid links die naar je website verwijzen, maar de kwaliteit. Er zijn een aantal punten waar je met linkbuilding op moet letten, namelijk je interne linkstructuur, kwalitatieve content op je eigen website en de verwijzende websites moeten hoge kwaliteit hebben.

Interne linkstructuur
Het is belangrijk om dit als eerste op orde te hebben. Wanneer je op verschillende pagina’s elke keer verwijst naar dezelfde pagina op je eigen website, ziet Google dit als een belangrijke pagina en zal Google deze pagina hoger in de rankings zetten.

Kwalitatieve content
Google kijkt ook of de informatie op de desbetreffende pagina van goede kwaliteit is en relevant is voor de bezoekers. Het is dus belangrijk om je content te blijven optimaliseren en up to date te blijven met het zoekgedrag van je bezoekers. Speel in op de informatiebehoefte van je bezoekers.

Hoge kwaliteit verwijzende website
Hoe meer websites van hoge kwaliteit een link bevatten naar jouw website, hoe sterker jouw linkbuilding is. Voorbeelden van deze websites zijn bijvoorbeeld bekende nieuwspagina’s of een website wat qua onderwerp relateert aan jouw website.

 

Hoe kunnen we jou helpen?

Heb je een website of webshop maar wordt deze nog niet goed gevonden?  Of vallen je website bezoekcijfers tegen? Heb je interesse in één of meer van onze  online diensten? Neem contact met ons op! Telefonisch 0172-603130 of per e-mail vanessa@accentinteractive.nl. We kijken graag waarmee we je kunnen helpen.