Beoordeeld met een 9.6 9.6
Nieuwe campagne starten in Mailchimp

Nieuwe campagne starten in Mailchimp

In deze uitleg gaan we een campagne opstarten met een huidig mail template die door ons is gemaakt. 

 1. Klik op ‘Campaigns’ in de navigatiebalk.
 2. Je bent nu op de pagina van je campagnes. In de lijst zie je de huidige campagnes staat die zijn verstuurd. Zolang er nog geen campagne is gecreëerd staat er alleen “You haven’t sent any campaigns”. Dat is totaal geen probleem. Klik nu op “Create Campaign” zoals de afbeelding aan de rechter kant.
 3. Selecteer nu welke campagne je gaat opzetten. Het verstandigste is om een “Regular Campagin” op te zetten. Selecteer het campagne en je wordt automatisch door gelinkt.
 4. Er komen nu verschillende opties te staan, het verstandigst is om het naar de hele lijst te sturen. Klik hierom op “Send to entire list” en klik op “Next” rechts onderin.
 5. Je zit nu op de pagina “Campaign Info”. Hier vul je de naam van het betreffende campagne in en het onderwerp van de email in het onderstaande vlak. Als alle informatie en gegevens goed zijn doorgevoerd druk je op “Next”.
 6. Op deze pagina kan je een template selecteren. Wij hebben hiervoor een mail template gecreëerd. Je gaat hiervoor naar  “Saved Templates” en selecteer het, al door ons, opgebouwde template.
 7. Je komt nu op het aanpassings paneel waar je gemakkelijk de teksten aan kan passen. Je klikt op een vlak en klikt op het pennetje dat boven in het vlak tevoorschijn komt. Hier kan je gemakkelijk alle teksten aanpassen, net zoals Word werkt het. Gemakkelijk toch? Deze pagina wordt toegelicht in dit artikel onder “Vormgeven van je Mailtemplate”, scroll naar beneden om deze kop te bekijken.
 8. Als alles in orde is, klik op “Next”.
 9. Je komt nu terecht op de pagina waar gekeken wordt of er problemen aangetroffen zijn. Als dat zo is kan je gemakkelijk op “Resolve” klikken naast de bijbehorende fout. (Meestal is er geen fout maar het kan voorkomen dat er iets fout is gegaan, erg handig dat ze het aangeven dus)
  - Een test mail kan op deze pagina gestuurd worden:
  Klik op “Preview and test” en je ziet “Send a test email’ verschijnen. Als je daar op klikt kan je kiezen naar je het toe wilt sturen. Verder wordt het dan naar niemand verstuurd.
 10. Als alles in orde is klik je op de blauwe knop “Send”. De mail wordt dan verstuurd naar alle contacten die in de lijst aanwezig zijn. Controleer dus goed of alles goed is ingevuld!