Beoordeeld met een 9.6 9.6
Social media quiz Quezto

Social media quiz Quezto

Social Media Quiz Quezto


In samenwerking met 2Hatch heeft Accent Interactive een multiplayer quiz ontwikkeld genaamd Quezto. Deze quizis in gebruik bij een groot aantal publieke omroepen en Kennisnet.

Quezto biedt niet alleen een bijzonder leuke en veelzijdige quiz-experience, maar ook een explosief bereik met je merk. Want Quezto is nu gekoppeld aan Facebook en Hyves. Je logt in je Social media account, nodigt vrienden en volgers uit om tegen te spelen, en de resultaten worden (uiteraard gebrand) gepost op je social media account.

Single- of multiplayer en volledig configurabel

De klanten kunnen in dit systeem een ongelimiteerd aantal volledig configurabele (multiplayer) games aanmaken en beheren. In deze quizzes kunnen multiple-choice vragen worden gespeeld, maar ook klikvragen (klik op de hoofdstad van Portugal), sleep-in-de-juiste-volgorde vragen, test-jezelf vragen (Je vriend maakt het uit. Hoe reageer je?) en schattingsvragen (hoeveel inwoners heeft Den Haag?).

Audio/video


Op elk scherm kunnen media zoals audio en video worden gebruikt. De games zijn onder ander ingezet door de Nederlandse Publieke Omroep (o.a. Het Klokhuis, Met Michiel, Schooltv-beeldbank, Eigenwijzer, Teleblik, EO Bijbelquiz, etc). Door Kennisnet wordt hij ingezet als eindtoets voor Diploma Veilig Internet en voor de Vrijdagmiddag quiz.

Overal inzetbaar

De quiz zelf is overal online in te zetten, superconfigurabel, multi- of single player, kan video, audio en afbeeldingen bevatten, heeft de vraagtypen multiple choice, klikvragen, test-jezelf vragen, schattingsvragen en sleep-in-de-goede-volgorde vragen, wel of geen feedback na antwoorden, rondes of niet, categorieën of niet, etc. Kortom, is voor vrijwel elke game, quiz, toets of prijsvraag experience in te zetten.

Speel hier de quiz van Het Klokhuis (NTR)

Speel hier één van de NTR Facebook quizzen (Facebook app)

Speel hier een van Schooltv-beeldbank multiplayer quizzen

Speel hier een van Schooltv-beeldbank single player quizzen (test jezelf: alcohol)

Bekijk hier de toets van diploma veilig internet (Kennisnet)

Bekijk hier de Teleblik quiz EK voetbal 2012