Beoordeeld met een 9.6 9.6
Zakelijke Twittertips

Zakelijke Twittertips

Ga ook twitteren en genereer extra bezoekers voor uw website en aandacht voor uw producten en diensten.

Netwerken is belangrijk, dat weten wij als ondernemer allemaal. En waarom zouden we daar niet ook virtuele netwerken bij gebruiken, zoals Twitter en LinkedIn?

Tien zakelijke twittertips:

1. Netwerken is delen

Dit geldt voor gewoon netwerken, en ook voor netwerken via Twitter. Deel bijvoorbeeld tips via Twitter. Dit verhoogt uw 'street credibility', is goed voor uw imago, en verbindt uw naam aan het onderwerp waarover u twittert, wat weer goed is voor uw vindbaarheid.

2. Netwerken is luisteren

Neem uw klanten serieus. Luister naar wat zij Tweeten en vraag om hun mening. Zo bouwt u een grote merktrouw op en kunt u uw producten toesnijden op wat uw klant echt wil.

3. Twitter is uw visitekaartje

Elke uiting is een visitekaartje van u bedrijf, en dat geldt ook voor Twitter. Blijf netjes en beleefd, ga niet in op beledigingen. Ga geen oeverloze discussie aan op Twitter. Laat medewerkers twitteren in naam van het bedrijf.

4. Plaats relevante tweets

Enkele voorbeelden van relevante tweets:

Tips en trucs, Nieuws uit de brancheBedrijfsnieuws: nieuwe werknemer, project opgeleverd, etc.Productnieuws: introducties, verbeteringen, etc. Evenementen: beurzen, acties, etc.

5. Volgers zijn potentiële opdrachtgevers

Door zakelijk te twitteren ontwikkelt u een schare volgers die uw bedrijf interessant vinden. Deze fans zijn positief over uw bedrijf, dit levert mond-tot-mond-reclame op, waaruit een enorme (gratis) exposure volgt. Op langere termijn levert zakelijk twitteren dan ook altijd klanten op.

6. Twitter regelmatig maar kijk uit voor een 'overkill'

Uw volgers willen graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen uw bedrijf of uw bedrijfstak/branche. Twitter daarom regelmatig, bij voorkeur 4 à 5 tweets per dag. Hierdoor houdt u continu contact met uw doelgroep. Kijk uit dat er niet teveel 'onzin' tweets worden geschreven. Hierdoor nemen de volgers uw bedrijf minder serieus. Als u niks te melden heeft, tweet dan niet! Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

7. Google

Veel twitteren kan u een hogere status in Google opleveren, wat weer tot meer bezoekers van uw website leidt. En dat door gewoon een aantal keer per dag te tweeten wat je op dat moment aan het doen bent. Zelfs als het alleen maar gaat over offertes schrijven, of iets dergelijks.

8. Volg terug

Volg uw eigen volgers terug. Ga actief aan de slag om meer volgers te genereren. Hoe meer mensen u volgt, hoe groter de kans is dat meer mensen uw bedrijf gaat volgen. Het is goed mensen te betrekken bij het ontwikkelen van uw concepten. Twee mensen weten altijd meer dan één, dus uw product kan er daadwerkelijk beter van worden.

9. Heb geduld

Bouw zorgvuldig uw netwerk op. Zoek daarom binnen Twitter naar tweets die over uw producten, bedrijf of branche gaan. En reageer vervolgens op deze tweets. Verwacht niet dat uw Twitter account in één klap een groot succes wordt. Klanten moeten u vinden, dat kost tijd. Het is een langdurige investering. Geduld hierbij een schone zaak is.

10. Twitter automatisch

Laat uw website aan uw Twitter account koppelen. Nieuws, producten en dergelijke verschijnen daarmee automatisch op uw Twitter account.