Beoordeeld met een 9.6 9.6
Tips voor een goede elevator pitch

Tips voor een goede elevator pitch

Een elevator pitch is iets wat je als ondernemer bijna niet meer kunt missen. Maar wat is een elevator pitch precies en hoe maak je die zo goed mogelijk? In deze blog zetten we het voor je op een rijtje.

Elevator pitch

Een elevator pitch, soms ook gewoon aangeduid als pitch, is een boodschap van maximaal een minuut waarin je vertelt wie jij bent als ondernemer, wat je doet en in welke bedrijfstakken je dat doet. De pitch is bedoeld voor zakelijke contacten. Op die manier kunnen zij direct inschatten wat ze aan jou als ondernemer hebben en of jij geschikt bent voor een bepaalde opdracht. Tips voor een goede elevator pitch Om een goede elevator pitch in elkaar te zetten, kun je de volgende tips ter harte nemen:

1. Stel jezelf kort voor
In een pitch is het belangrijk om te beginnen met een korte voorstelling van jezelf. Wie ben je, wat is de naam van je bedrijf en waar ben je in gespecialiseerd?

2. Wees zelfverzekerd
Het is heel belangrijk om te pitchen vol zelfvertrouwen. Zeg dus ik niet ,,Ik zou graag dit willen doen”, maar “Ik doe dit”.

3. 5 w’s, 1 h
Om je elevator pitch een goede structuur te geven, kun je gebruik maken van de vijf w’s en één h: Wat bied je, Waar ben je goed in, Wanneer kun je het doen, voor Wie is het interessant en Waarom is het interessant voor diegene? Ten slotte, Hoe doe je het?

4. Sluit af met een vraag
Door af te sluiten met een vraag, geef je potentiële klanten nog iets om over na te denken. Op die manier kun je samen verder praten. 5. Oefen hardop Het doet misschien een beetje denken aan je tijd op de bassischool waarbij spreekbeurten meerdere keren geoefend moesten worden, maar het helpt echt. Hoe vaker je je elevator pitch hardop oefent, hoe zelfverzekerder je het vertelt!

6. Feedback
De beste manier om te testen of je elevator pitch goed in elkaar zit, is nog altijd de mening van anderen vragen. Vraag een paar mede-ondernemers om eens naar je te luisteren en vraag ze vervolgens eerlijk wat ze van je pitch vonden.

Met deze zes tips kom je al een heel eind. En vergeet niet: blijf vooral bij jezelf!

Wie zijn wij?

Wij zijn Accent Interactive BV, internetbureau in Alphen aan den Rijn. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen, beheren en onderhouden van websites, webhops, online marketing en applicaties. We zijn een gedreven en creatief bureau met een solide basis.

Door onze ruime ervaring op het gebied van online succes kunnen onze experts niet alleen goed luisteren naar je antwoorden, we kunnen ook strategisch meedenken, helpen draagvlak te creëren binnen je organisatie, adviseren en pro-actief met voorstellen komen. Wij zijn door Emmerce uitgeroepen tot de top 10 van E-Commerce bedrijven in Nederland.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

Dan kun je natuurlijk eerst even in ons portfolio kijken naar de websites die we hebben gerealiseerd. We hebben maatwerk websites gemaakt voor publieke omroepen, non-profit organisaties en het bedrijfsleven. Hebben we je belangstelling? We zijn benieuwd naar jouw ideeën of vraagstuk en denken hierin graag en vrijblijvend met je mee. Ons team staat altijd voor je klaar. We zijn te bereiken op 0172-603130. Of bel direct met Vanessa Tekelenburg op 06-11130703. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.