Beoordeeld met een 9.6 9.6
De voor-en nadelen van Wordpress

De voor-en nadelen van Wordpress

Veel websites maken voor hun website gebruik van Wordpress. Wordpress, opgericht in 2003, werd in eerste instantie vooral gebruikt door bloggers. Steeds meer gebruikers wisten echter hun weg naar Wordpress te vinden. Wordpress is een zogenoemd contentmanagementsysteem (CMS). Een CMS is een softwaretoepassing die het voor mensen makkelijk maakt om bijvoorbeeld tekst, foto’s of video’s op het internet te publiceren. Het betreft meestal een webapplicatie. Wordpress is op dit moment misschien wel het bekendste contentmanagementsysteem dat er bestaat. Maar voor welke situaties is Wordpress nu het meest geschikt? In deze blog zetten we vijf voordelen en vijf nadelen op een rijtje.

Gebruiksvriendelijk +

Wordpress is een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Zowel ervaren gebruikers als beginners kunnen met het systeem overweg.

Plug-ins +

Door middel van plug-ins kunnen verschillende functies aan de desbetreffende website worden toegevoegd. Er bestaan duizenden van die plug-ins, zowel gratis als betaald.

SEO-vriendelijk +

De technologie achter Wordpress zorgt ervoor dat websites die met Wordpress zijn gemaakt, in de zoekmachines snel te vinden zijn. Door ook een SEO plug-in te installeren (bijvoorbeeld die van Yoast), wordt dat alleen maar beter.

Weergave +

Veel thema's voor Wordpress werken op alle devices. Zo wordt er op mobiele telefoons standaard een mobiele versie van de website weergegeven.

Updates +

Wordpress komt met gemiddeld acht updates per jaar. De updates zijn makkelijk te installeren. Zo blijft je website altijd in ontwikkeling. Veiligheid - Wordpress is een open source systeem. Voor hackers is het dus heel aantrekkelijk en makkelijk om in te breken in het systeem en op die manier reclame te verspreiden.

Wordpress

Snelheid -

Wordpress kan trager worden naarmate er meer inhoud in de site staat, meer plug-ins worden gebruikt, of als er meerdere Wordpress websites op één server draaien.

Onderhoud -

Door de updates heeft Wordpress redelijk wat onderhoud nodig, bijvoorbeeld aan de plug-ins. Regelmatig aan je site sleutelen is dus niet te voorkomen.

Kosten -

Wordpress is in eerste instantie gratis, maar wil je echt een perfecte website hebben, verandert dat al snel. De betere thema’s en plug-ins zijn vaak betaald. Functionaliteiten die niet in plugins beschikbaar zijn, zijn relatief duur. Domeinregistratie en webhosting kosten uiteraard ook geld.

Maatwerk -

Het personaliseren van je website met Wordpress is mogelijk, maar ook lastig. Voor maatwerk is Wordpress over het algemeen niet de meest geschikte software.

Meer informatie?

Nieuwsgierig naar wat Accent Interactive voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan nu contact op voor een afspraak of bel naar 0172-603130.