// Handleiding Magento 2

Hoe maak ik een factuur aan in Magento 2?

Een Invoice aanmaken

Door een factuur voor een order aan te maken, wordt de tijdelijke verkooporder omgezet in een permanent record van de order die niet kan worden geannuleerd. Een nieuwe factuurpagina lijkt op een voltooide bestelling, met enkele extra velden. Elke activiteit die verband houdt met een bestelling, wordt vermeld in het gedeelte Opmerkingen van de factuur.

Normaal gesproken worden bestellingen gefactureerd en verzonden nadat de betaling is ontvangen. Als de betalingsmethode echter een inkooporder is, kan de order worden gefactureerd en verzonden voordat de betaling is ontvangen. U kunt een factuur met een pakbon genereren en ook verzendetiketten afdrukken vanuit uw koeriersaccount. Een enkele bestelling kan worden opgedeeld in deelzendingen die indien nodig apart worden gefactureerd.

Wanneer de status van nieuwe bestellingen is ingesteld op Verwerken, wordt de optie om alle artikelen automatisch te factureren beschikbaar in de configuratie. Sommige creditcardbetaalmethoden voltooien de factureringsstap als onderdeel van het proces wanneer Betalingsactie is ingesteld op Autoriseren en vastleggen. In dat geval verschijnt de knop Factuur niet en is de bestelling klaar voor verzending.

U moet een factuur voor een bestelling genereren voordat u deze kunt afdrukken. Om de pdf te bekijken of af te drukken, download en installeer je eerst een pdf-lezer zoals Adobe Acrobat Reader.

Factureer een bestelling

 1. Klik in de Admin sidebar op Sales.
 2. Kies Orders in de sectie Operations.
 3. Zoek de verkooporder met de status Verwerken in het raster. Doe dan het volgende:
 4. Klik in de kolom Action op View.
 5. Kies in de kop van de verkooporder de optie Invoice.
 6. Als de artikelen klaar zijn voor verzending, genereert u een pakbon voor de verzending op hetzelfde moment dat u de factuur aanmaakt:
  – Klik in het gedeelte Verzendinformatie op het selectievakje Create Shipment om het te selecteren. Het verzendrecord wordt aangemaakt op hetzelfde moment dat de factuur wordt gegenereerd.
  – Voeg een trackingnummer toe:
  – Klik op Add Tracking Number toevoegen.
  – Voer de trackinginformatie in: drager, titel, nummer.
  – Genereer eventueel een deelfactuur:
  – Werk in de sectie te factureren artikelen de kolom Qty to Invoice bij om alleen specifieke items op de factuur op te nemen.
  – Klik vervolgens op Update Qty’s.
 7. Als er een online betaalmethode is gebruikt voor de bestelling, stelt u Amount in op de juiste optie.
 8. Om klanten per e-mail op de hoogte te stellen wanneer de factuur is gegenereerd, doet u het volgende:
  – Klik op het selectievakje Email Copy of Invoice om deze te selecteren.
  – Voer eventuele Invoice Comments in. Markeer het selectievakje Append Comments om de opmerkingen in de notificatie-e-mail op te nemen.
 9. Klik als u klaar bent op Submit Invoice onder aan de pagina. De status van de bestelling verandert van In behandeling naar Voltooid.

Print de Invoice

 1. Klik bovenaan de werkruimte op Print om een pdf van de factuur te genereren.
 2. Sla de gegenereerde PDF op in een bestand of druk deze af. Zie Preparing Your Invoice Logo om de standaardfactuur aan te passen.

Screenshot factuur pdf uitprinten Magento 2

Wie zijn wij?

Wij zijn Accent Interactive BV, Internetbureau in Alphen aan den Rijn. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen, beheren en onderhouden in Magento 2. We zijn een gedreven en tecnisch bureau met een solide basis.

Door onze ruime ervaring op het gebied van Magento 2 kunnen onze experts niet alleen goed luisteren naar je antwoorden, we kunnen ook strategisch meedenken, helpen draagvlak te creëren binnen je organisatie, adviseren en pro-actief met voorstellen komen. Wij zijn door Emmerce uitgeroepen tot de top 10 van E-Commerce bedrijven in Nederland.

Zijn jullie klaar voor de volgende stap?

Onze awards & keurmerken

 • Full Service Internetbureau
 • Magento webshop
 • FD Gazellen 2021
 • Magento webshop
 • Magento webshop
 • Leadinfo Certified Partner
 • Fonk100 award 2020